You are here: Home page > Legislature 2008-2012 > Parliament of Romania > Delegations > PABSEC > Press Releases Versiunea pentru printare

Delegation of the Parliament of Romania to the Parliamentary Assembly of the Black Sea Economic Cooperation
Press Releases - 29 may 2009
COMUNICAT DE PRESĂ^
În perioada 11-13 iunie 2009, la București, va avea loc cea de a 33-a sesiune plenară a Adunării Generale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN).

Lucrările vor fi prezidate de doamna Roberta Alma Anastase, Președinta Camerei Deputaților și Președinta în exercițiu a APCEMN.
De la înființarea organizației, Parlamentului României îi revine pentru a patra oară președinția, conform principiului rotației între statele membre.
În cadrul ceremoniei de deschidere domnul Traian Băsescu, Președintele României, va prezenta o alocuțiune.
Dezbaterile se vor concentra pe un subiect de o deosebită actualitate: "Strategiile și politicile pentru diminuarea consecințelor crizei economico-financiare în statele membre ale Organizației Cooperării Economice a Mării Negre".
Parlamentarii vor discuta, de asemenea, o serie de rapoarte privind dezvoltarea transportului maritim în regiunea Mării Negre, aspectele juridice și socio-culturale ale migrației în regiune și vor adopta o serie de recomandări elaborate de comisiile de specialitate ale Adunării.
La eveniment sunt așteptate delegațiile parlamentelor naționale din țările membre APCEMN, reprezentanți ai OCEMN, membri ai Parlamentului European, reprezentanți ai Consiliului Uniunii Europene, ai Guvernului României, ai unor organizații parlamentare internaționale, diplomați, experți, etc.
Instituțiile de presă pot solicita acreditarea reprezentanților lor la acest eveniment la Direcția pentru Relații Publice - Serviciul multimedia, în perioada 3 - 10 iunie 2009, telefon 021 4141798 sau email: flux@cdep.ro
Ziariștii vor avea acces, în limita locurilor disponibile, la sesiunea de deschidere, din 12 iunie a.c., începând cu ora 10.00 și vor putea utiliza facilitățile Centrului de presă al Camerei Deputaților.
Lucrările se vor încheia sâmbătă, 13 iunie a.c., ora 12.00, cu o conferință de presă prevăzută să se desfășoare la sala I.C.Brătianu (nivel P).

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania saturday, 23 september 2023, 0:29
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro