Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > AIO > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Camerei Deputaților la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei
Comunicat de presa din 02 iulie 2018
COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 25 - 29 iunie 2018, la Atena, s-au desfășurat lucrările celei de-a 25-a Adunări Generale a Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei (AIO). La această reuniune au participat domnul deputat Matei Dobrovie, șeful delegației Parlamentului României la AIO și doamna deputat Dinu Cristina, membru AIO.

^
Tema principală de dezbatere a fost „Democrația parlamentară și valorile creștine: 25 de ani de la înființarea AIO”, iar în cadrul ceremoniei inaugurale a avut loc deschiderea oficială a expoziției de icoane cu tema “Învierea lui Isus”, la Muzeul creștin și bizantin din Atena.
De asemenea, agenda lucrărilor Adunării Generale a cuprins, pe langă dezbateri pe tema principală, alegerea noului Președinte al Adunării, a membrilor Secretariatului Internațional și a membrilor comisiilor de specialitate.
În urma votului dat de membrii Adunării, șeful delegației Parlamentului României, domnul deputat Matei Dobrovie va ocupa funcția de membru în cadrul Secretariatului Internațional AIO, organismul principal de conducere al organizației. Domnia sa a susținut un discurs în plenul Adunării, prilej cu care a evidențiat importanța libertății de exprimare a creștinilor în spațiul public, subliniind că doar pornind de la valorile creștine se pot găsi soluții care să contribuie la stabilitatea, bunăstarea și dezvoltarea armonioasă a unei societăți și se pot proteja valorile și identitățile individuale. Nu în ultimul rând, domnul deputat Dobrovie a explicat importanța inițiativelor cetățenești, care reprezintă un exercițiu democratic util și legitim. El a mai subliniat necesitatea ca statul să susțină familia, mai ales în contextul crizei demografice cu care se confruntă mai multe state europene.
Printre personalitățile care au participat la reuniunea aniversară a AIO și au avut alocuțiuni în plenul Adunării pe marginea temei principale de dezbatere s-au numărat: domnul Prokopios Pavlopoulos, Președintele Republicii Elene; domnul Nikolaos Voutsis, Președintele Parlamentului Elen; Beatitudinea sa, Ieronymos al II-lea, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Grecii.
Totodată, pe agenda lucrărilor reuniunii s-au mai regăsit: susținerea de către domnul Andreas Michailidis, Secretarul General al AIO, a propunerilor privind calendarul de activități al organizației pentru anul 2018 – 2019; prezentarea de către domnul Stavros Arachovitis, trezorier și membru al Comisiei pentru Finanțe, a auditului AIO pentru perioada 2017 – 2018 și aprobarea raportului financiar pentru aceiași perioadă.
Adunarea Generală s-a încheiat cu adoptarea Rezoluției cu ocazia Aniversării a 25 de ani de la înființarea Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei (AIO).

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 16 aprilie 2024, 11:25
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro