Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Angelica Fădor > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Angelica Fădor (Grupul parlamentar al PNL)
Oamenii de afaceri pot aplica pentru accesarea de fonduri nerambursabile pentru capitalul de investiții

Mediul de afaceri are parte de o veste bună. Ministerul Economiei a lansat procedura de înscriere pentru accesarea granturilor referitoare la capitalul de investiții.


Astfel IMM-urile pot depune cereri de finanțare de până la 200.000 de euro/ întreprindere, bugetul alocat acestei măsuri fiind de 550 de milioane de euro.

Formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 3 “granturi pentru investiții” este deja activ pe link-ul https://granturi.imm.gov.ro/auth/login și se va putea accesa de către viitorii beneficiari până pe 29 ianuarie 2021, ora 20.00.
Pentru ca procedura să fie una și mai simplă, beneficiarii pot accesa următorul link pentru vedea pașii de parcurs: http://www.imm.gov.ro/ro/2020/11/27/procedura-de-implementare-a-masurii-granturi-pentru-investitii-a-fost-transmisa-spre-publicare-in-monitorul-oficial-al-romaniei/
Ministerul Economiei mai are alte două măsuri aflate în derulare. Deja microgranturile (măsura 1) au început să intre în conturile beneficiarilor, iar o parte din contractele pentru accesarea capitalului de lucru (măsura 2) au fost trimise firmelor spre a fi semnate, urmând ca banii să intre în curând în conturile IMM-urilor. Pentru toate cele trei măsuri, Guvernul a alocat 1,5 miliarde de euro, bani care au început să ajungă deja în economie prin intermediul IMM-urilor.
O altă măsură importantă ce completează efortul Guvernului PNL pentru sprijinirea IMM-urilor vizează emiterea unei Ordonanțe de Urgență prin care se va acorda un ajutor de stat pentru domeniul HoReCa de 20% din pierderile pe 2020, raportate la cifra de afaceri din anul anterior.
Guvernul Orban și parlamentarii PNL au făcut tot posibilul ca România să evite o criză economică majoră. Acum, economia României, în urma măsurilor luate, și-a revenit, iar obiectivul prioritar pentru PNL și viitorul Executiv rezultat în urma alegerilor de duminică va fi începerea absorbției masive a fondurilor europene. România are nevoie de un Guvern format în jurul PNL pentru ca obiectivele de dezvoltare să fie atinse. Dezvoltăm România, împreună!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 1 februarie 2023, 11:09
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro