Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Photos
Activité parlementaire
2020-present (dep.)
2016-2020 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2016-2020 > Chambre des Députés > Oana-Consuela Florea > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Oana-Consuela FLOREA
Communiques de presse

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Consuela Florea (Grupul parlamentar al PSD)

Luni, 12 octombrie 2020, i-am adresat o interpelare domnului Ioan Vela, ministrul Afacerilor Interne, pentru a solicita lămuriri cu privire la fenomenul pornografiei infantile (art. 374 C.P.) din România, precum și la creșterea fenomenului infracțional de trafic cu minori (art. 211 C.P.) și infracțiunile sexuale săvârșite împotriva minorilor (art. 220, art. 221 și art. 222 C.P.).

13 octombrie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția generală afaceri externe și protocol
privind intervenția doamnei deputat Oana Florea, șefa Delegației române la Grupul mixt de control parlamentar specializat asupra activității Europol, la cea de-a șaptea reuniune a Grupului

Doamna deputat Oana Florea (PSD), șefa Delegației Parlamentului României la Grupul mixt de control parlamentar specializat asupra activității Europol participă, în perioada 28-29 septembrie, la cea de-a șapte reuniune a Grupului, care se desfășoară în sistem de video-conferință.

29 septembrie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea Delegației Parlamentului României la Grupul mixt de control parlamentar al Europol (JPSG) la o vizită de lucru la Delegația omoloagă a Parlamentului Finlandei (26-28 iunie 2019)

Delegația Camerei Deputaților ce a participat la acest eveniment a fost condusă de doamna deputat Oana Consuela Florea, Copreședintele Grupului JPSG și șefa delegației române. Vizita a avut loc în contextul apropierii de finalul Președinției române a Consiliului Uniunii Europene și implicit de finalul dimensiunii parlamentare a acesteia.

4 iulie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Privind participarea Delegației Parlamentului României la Grupul mixt de control parlamentar al Europol (JPSG) la o vizită de lucru la sediul Europol de la Haga, Olanda (3-4 iunie 2019).

Delegația Camerei Deputaților care participă la acest eveniment este compusă din doamna deputat Oana Consuela Florea, Copreședintele Grupului JPSG și șefa delegației române, și domnul deputat Corneliu Mugurel Cozmanciuc, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională. Vizita are loc în contextul invitației adresate de Directorul Executiv al Agenției Europol, doamna Catherine De Bolle.

4 iunie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Consuela Florea (Grupul parlamentar al PSD)
Participarea doamnei deputat Oana Consuela Florea, în calitate de reprezentant al Grupului mixt de control parlamentar al Europol, la cea de-a 111-a reuniune a Consiliului de Administrație al Agenției europene de poliție
București, Palatul Parlamentului, 23 mai 2019

În data de 23 mai 2019, la Palatul Parlamentului, s-a desfășurat cea de-a 111-a reuniune a Consiliului de Administrație al Europol, sub auspiciile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Doamna deputat Oana Consuela Florea a participat la acest eveniment în calitate de copreședinte și reprezentant al Grupului mixt de control parlamentar al Europol (JPSG).

23 mai 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la șeful delegației române la JPSG Europol, doamna deputat Oana Consuela Florea (Grup PSD)
A patra reuniune a Grupului mixt de control parlamentar specializat al Europol, București, 25 februarie 2019

La 25 februarie 2019, în cadrul dimensiunii parlamentare a Președinției române a Consiliului UE, a avut loc, la București, a patra reuniune a Grupului mixt de control parlamentar specializat (JPSG) al Europol.

26 februarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția pentru relații cu organizațiile internaționale și UE
A patra reuniune a Grupului mixt de control parlamentar specializat al Europol

În perioada 24 - 25 februarie, în contextul dimensiunii parlamentare a președinției române a Consiliului Uniunii Europene, se organizează la București a patra reuniune a Grupului mixt de control parlamentar specializat (JPSG) al Europol, ce reunește delegații parlamentare din toate statele membre ale Uniunii Europene și din Parlamentul European.

21 februarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională
O delegație a Parlamentului României, formată din doamna deputat Oana-Consuela Florea și domnii deputați Marian-Gheorghe Cucșa și Corneliu-Mugurel Cozmanciuc, a participat, în perioada 18-19 martie a.c., la cea de-a doua reuniune a Grupului mixt de control parlamentar specializat al EUROPOL, care s-a desfășurat la Sofia în cadrul dimensiunii parlamentare a președinției bulgare a Consiliului Uniunii Europene.

Lucrările acestei reuniuni au avut ca principal obiectiv adoptarea Regulamentului de procedură al Grupului mixt de control parlamentar. Doamna deputat Florea a intervenit pentru a prezenta poziția Parlamentului României în acest dosar, susținând amendamente menite să întărească statutul parlamentelor naționale în procesul decizional al Grupului mixt de control parlamentar. [...]

21 martie 2018 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei speciale de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial, doamna deputat Oana Florea (Grup PSD)

Președintele Comisiei speciale de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial, doamna deputat Oana Florea, va susține luni, 22 ianuarie, începând cu ora 11.00, o conferință de presă în cadrul căreia vor fi prezentate concluzii ale activității comisiei (spațiul destinat briefing-urilor de presă, nivel P1).

19 ianuarie 2018
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana-Consuela Florea (Grup PSD)
privind participarea la Întâlnirea Grupului Mixt de control parlamentar asupra EUROPOL

În zilele de 9 și 10 octombrie 2017, am participat, la Bruxelles, la reuniunea constitutivă a Grupului mixt de control parlamentar asupra Europol. Acest JPSG (Joint Parliamentary Scrutiny Group) a avut ca principal obiectiv adoptarea unui Regulament de procedură pentru a permite lucrărilor să înceapă pe deplin în al doilea semestru al anului 2017.

16 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei speciale de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial, doamna deputat Oana Consuela Florea (Grup PSD)

Pentru a clarifica incidentul provocat miercuri, 06.09.2017, de parlamentarii PNL, prin ieșirea din ședința de adoptare a Raportului parțial, facem următoarele precizări:

7 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, doamna deputat Oana Florea (Grup PSD)
România are nevoie urgentă de o reformă asupra politicii penale

Comisia juridică,de disciplină și imunități a organizat joi, 29 iunie 2017, conferința cu titlul “Soluții legislative pentru implementarea deciziei pilot a CEDO privind condițiile de detenție în penitenciare”.

29 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, doamna deputat Oana-Consuela Florea (Grup PSD)
Raportul de monitorizare (MCV) trebuie să înceteze!
Am participat la Bruxelles la Reuniunea interparlamentară privind crearea unui mecanism al UE pentru democrație, statul de drept și drepturile fundamentale din cadrul Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European. Cu această ocazie, am vorbit despre rolul Legislativului de la București cu privire la monitorizarea democrației, statului de drept și drepturilor fundamentale.

Am reamintit că România are deja o comisie de monitorizare a deciziilor CEDO cu privire la respectarea sau nerespectarea drepturilor fundamentale ale omului. De asemenea, în prezent funcționează o comisie parlamentară de anchetă care verifică modul în care s-au desfășurat alegerile prezidențiale din 2009. [...]

22 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, doamna deputat Oana-Consuela Florea (Grup PSD)
Razie și arestări în Belgia! Cine îi apără pe șoferii de tir din România? Ce fac autoritătile?

200 de șoferi de tir din România au intrat în conflict cu autoritățile belgiene într-un popas-benzinărie din zona portuară Zeebrugge, în apropiere de Bruges - Belgia, în urma unei razii de amploare. 46 dintre aceștia au fost amendați, iar 3 dintre șoferi chiar au fost reținuți administrativ, în urma unei operațiuni în care șoferii români au acuzat comportamentul violent și abuziv al poliției belgiene.

7 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, doamna deputat Oana Florea (Grup PSD)
Europa trebuie să revină la origini, o „Europă a națiunilor” ! România poate genera schimbarea!

Exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE în primul semestru din 2019 este cel mai important proiect de țară, după integrarea în Uniunea Europeană de la 1 ianuarie 2007. Contextul politic european nu este însă unul prea favorabil.

3 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, domnul deputat Eugen Nicolicea (Grup PSD)

Miercuri, 3 mai 2017, a avut loc, la sediul Ministerului Justiției, întâlnirea reprezentanților Comisiei Europene cu cei ai instituțiilor implicate în finalizarea demersurilor care vizează ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

3 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, doamna deputat Oana Florea (Grup PSD)
Codul de conduită al parlamentarilor, o necesitate pentru România

România are nevoie cât mai urgent de un Cod de conduită al deputaților și senatorilor care să reglementeze normele și principiile de conduită parlamentară în exercitarea mandatului încredințat. În acest sens, am depus la Parlament, împreună cu deputații Comisiei juridice, un proiect de Hotărâre privind Codul de conduită al deputaților și senatorilor.

19 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, doamna deputat Oana Florea (Grup PSD)
Persoanele aflate în detenție și care mai au de executat cel mult 12 luni pot urma un program de formare profesională

Am depus la Senat, împreună cu domnul deputat Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice, o propunere legislativă pentru modificarea Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, conform căreia persoanele private de libertate care mai au de executat cel mult 12 luni, dar nu mai puțin de trei luni de închisoare, pot urma un program de formare profesională organizat de agențiile pentru ocuparea forței de muncă, cheltuielile necesare formării fiind suportate din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

11 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, doamna deputat Oana Florea (Grup PSD)
Completările la Legea referendumului nu afectează inițiativa președintelui Iohannis

Miercuri, 29 martie 2017, începând cu ora 9.00, sala „Mihai Viteazul” din cadrul Parlamentului României, are loc o nouă consultare pe tema completărilor aduse Legii referendumului. Cu această ocazie, aș dori să facă următoarele precizări:

28 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități , doamna deputat Oana-Consuela Florea (Grup PSD)
Nerespectarea principiului separației puterilor în stat duce la grave derapaje!

Principiul separației și echilibrului puterilor în stat este cel care asigură garanția menținerii unei stabilități sociale, politice și legislative, cele trei puteri trebuind să funcționeze în limitele conferite prin Constituție.

7 martie 2017 detalii
 

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie dimanche, 16 juin 2024, 19:18
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro