Curriculum Vitae
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Constantin Galan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ovidiu Ganț (Grupul parlamentar al minorităților naționale)
privind deplasarea domnului deputat Ovidiu Victor GANȚ în R.F. Germania

În perioada 02 - 03 aprilie 2014, am participat la invitația Ministerului Afacerilor Externe la lucrările celei de-a șaptesprezecea sesiuni a Comisiei Guvernamentale Mixte Româno-Germane pentru Minoritatea Germană din România.

Cu această ocazie s-au discutat problemele specifice legate de susținerea de către cele două guverne a acestei minorități și colaborarea în domeniul învățământului în limba germană maternă, dezvoltarea economică, păstrarea patrimoniului cultural, etc.
Am solicitat părții germane în numele minorității germane din România aprobarea de către Guvernul Federal German a aderării României la Spațiul Schengen. În același context am avut întâlniri cu vicepreședintele Comisiei de Politică Externă al Bundestagului - domnul Franz Thonnes și cu dr. Christoph Bergner, membru al acestei comisii și am discutat despre situația din Ucraina, aderarea României la Spațiul Schengen, relațiile bilaterale româno-germane și situația minorității germane din România.
Cu doamna Susanne Kastner am discutat despre activitatea Forumului Germano-Român și viitoare sa structură de conducere.
Ulterior am ținut la primăria din Paderborn, Landul Renania de Nord-Westfalia o prelegere despre România - 7 ani de la aderarea la Uniunea Europeană.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 17 iulie 2024, 15:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro