primit de la domnul deputat Florin Gheorghe (Grup PDL)
"Incompetența Guvernului Ponta blochează privatizarea CFR Marfă"

Epopeea privatizării CFR Marfă aduce tot mai puternic aminte de un alt episod trist al privatizărilor marca USL, cel al Oltchim. Incompentența guvernamentală la care se adaugă și dezinteresul față de economia națională fac din această privatizare un nou eșec răsunător al Guvernului Ponta. Deputatul PDL de Constanța, Florin Gheorghe a adresat o interpelare Ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, instituția care este responsabilă de această privatizare.

"În condițiile în care câștigătorul privatizării, C.F.R. Marfă, și-a onorat cu atât de mare dificultate abia prima tranșă din prețul asumat, iar procesul de privatizare al acestei companii seamănă din ce în ce mai mult cu cel al privatizării Oltchim, în care Dan Diaconescu alerga cu niște pretinși saci cu bani pentru a demonstra că este solvabil....
Știind că Grupul Feroviar Român nu poate onora plata prețului în termen, ați încercat să extindeți, preferențial, până în anul 2014, termenul până la care se va face plata.
Pentru a nu reedita trista poveste a privatizării Oltchim și în cazul C.F.R. Marfă, vă rog să precizați în mod public, cum considerați că acesta va realiza investiții reale la această companie, în condițiile în care noul proprietar nu este solvabil nici pentru achiziția pachetului de acțiuni" a precizat deputatul Florin Gheorghe.
Mai mult decât atât, parlamentarul constănțean este îngrijorat si de soarta angajaților de la CFR Marfă, care, în condițiile blocării procesului de privatizare, și al obligațiilor asumate în noul acord de finanțare încheiat cu FMI, și-ar putea pierde locurile de muncă. În acest context, parlamentarul constănțean a adresat mai multe întrebări și Ministrului Delegat pentru Dialog Social, Doina Pană.
"În cadrul procesului de restructurare a C.F.R. S.A. sunt estimate concedieri care vor afecta peste 1.200 de persoane. Vă rog să comunicați, doamnă Ministru, dacă:
- ați inițiat demersuri/discuții cu noul proprietar al C.F.R. Marfă în privința disponibilizărilor și ați contribuit la contractul de privatizare, în sensul limitării concedierilor?
- aveți o strategie de dialog social care să conducă la resorbirea șomajului pentru angajații companiilor de stat aflate în proces de restructurare?" sunt câteva dintre întrebările adresate de parlamentarul constănțean.