Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
Links:
www.floringheorghe.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Florin Gheorghe > Press releases Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Gheorghe (Grup PDL)
"Daniel Constantin ucide exporturile românești"

Deputatul PDL Florin Gheorghe solicită demisia de urgență a Ministrului Agriculturii, domnul Daniel Constantin, care nu a întreprins nici o măsură concretă în sprijinul producătorilor și exportatorilor români de carne:

"Este de neconceput faptul că, la mai bine de un an și jumătate de când a preluat conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, tragem linie și obervăm că domnul ministru nu s-a preocupat nici un moment de elaborarea și implementarea unor programe strategice pentru producătorii români. De când domnul Constantin a preluat funcția de ministru, exportul românesc de produse agro-alimentare, în special de carne, este amenințat cu dispariți".
Mai mult, deputatul PDL Florin Gheorghe explică faptul că lipsa de performanță a ministrului Constantin va aduce grave prejudicii producătorilor din România: "din cauza domniei sale, producătorii autohtoni de carne vor înregistra grave prejudicii în planul relațiilor comerciale externe. Zilnic se pierd oportunități uriașe pe piețele externe din Asia sau Europa, iar domnul Constantin se face că nu știe! .... Ori nu știe, ori nu vrea să știe cât rău le face producătorilor din România. Din nefericire, domnul ministru este mai preocupat de scorul în sondaje al USL decât de soarta fermierilor și producătorilor din agricultură ...... Cred că am avut așteptări mult prea mari de la domnia sa! Din nefericire, chiar dacă are pregătire în științele zootehnice, singura sa performanță va fi cuantificată în interzicerea exporturilor de carne de porc la nivel comunitar, începând din 2014, pentru că domnul ministru nu a mișcat un deget pentru a obține statutul de țară liberă de pesta porcină".
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania sunday, 3 march 2024, 10:50
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro