Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
Links:
www.floringheorghe.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Florin Gheorghe > Press releases Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Gheorghe (Grup PDL)

Deputatul PDL Florin GHEORGHE trage un puternic semnal de alarmă asupra modului în care parlamentarii USL propun modificări legislative "cu dedicație" și fac tot posibilul ca acestea să nu fie dezbătute în plenul camerelor Parlamentului. Astfel, marți, 12 noiembrie 2013, propunerea legislativă Pl-x nr. 302/2013, a fost adoptată tacit de Camera Deputaților, deși Comisia pentru administrație publică redactase raportul asupra acestei propuneri.

Propunerea legislativă inițiată de senatorii Gabriela Firea și Darius Vâlcov nu reprezintă decât un frumos cadou de Crăciun pentru primarul Sorin Pandele, spune deputatul Florin GHEORGHE: "Ce cadou mai frumos poate primi un primar decât modificarea Legii nr. 215/2001, în sensul în care primarul își poate delega atribuțiile oricărui funcționar din primărie. Presiunile făcute de inițiatori pentru ca proiectul să nu se dezbată și să treacă tacit au fost determinate de faptul că ei știu că proiectul nu țintește delegarea de atribuții, ci vrea să-i scape pe primari de responsabilități, unele chiar cu miros penal: cum ar fi eliberarea ilegală a unor autorizații de construire sau avize locale! Legea 215 prevede deja delegarea de atribuții către viceprimar! Este mai mult decât clar de ce vor să delege către alți funcționari atribuții ale primarului!"
"După exercițiul legislativ de ieri, mi-am dat seama că nu numai Victor Ponta trimite în Parlament proiecte legislative "cadou" pentru firme străine sau pentru partid, ci și parlamentarii USL înaintează propuneri legislative "cu dedicație", către rude sau afini și le feresc de ochii opiniei publice, prin adoptare tacită, deși cu toții știm de ce majoritate monstruoasă dispun în ambele camere ale Parlamentului!" a mai afirmat deputatul Florin Gheorghe.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania saturday, 24 february 2024, 12:02
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro