primit de la domnul deputat Florin Gheorghe (Grup PDL)

Deputatul PDL Florin GHEORGHE consideră că decizia unanimă a judecătorilor Curții Constituționale, pe marginea Legii descentralizării administrației publice din România, obligă USL să abandoneze definitiv proiectul de baronizare și feudalizare a României, la care a lucrat cu hărnicie Liviu Dragnea și mai mulți președinți de consilii județene, în speranța că își vor împărți țara ca pe propria moșie:

„Curtea nu a declarat vreun articol sau două care să contravină Legii fundamentale. Pentru prima dată, în ultimii ani, Curtea s-a pronunțat în unanimitate în sensul că legea este neconstituțională în ansamblul ei! Nu m-ar mira să văd în scurt timp reacții virulente și atacuri ale lui Victor Ponta la adresa judecătorilor acestei instituții. Fie că sunt băsiști sau PDL-iști, fie că nu țin cu baronii USL. Așa a procedat întotdeauna Victor Ponta și USL atunci când instituțiile abilitate ale statului i-au spus că încalcă legea și i-au dat peste mână! ”
Absența din București a premierului Victor Ponta, chiar în ziua în care Curtea Constituțională anunțase că se va pronunța asupra Legii descentralizării și, mai ales în ziua când înaltul oficial american Victoria Nuland a venit în capitală pentru a discuta despre amenințările USL la adresa statului de drept are un motiv clar pentru deputatul PDL Florin GHEORGHE: „Oricine a citit textul legii ar fi știut că ea încalcă flagrant principiile Constituției și că va fi picată la Curtea Constituțională. Și Victor Ponta a intuit și a fugit de teama de a nu fi linșat de baronii cărora le promisese deconcentratele și mai multe feude în prag de campanie electorală. La fel de inspirat a fost Victor Ponta cu fuga din București și în legătură cu vizita asistentului Secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland. A știut precis că oficialului american nu-i poate servi minciuni pe bandă, despre cum atacau parlamentarii USL statul de drept din România și slăbeau justiția, în vreme ce el zâmbea cu un aer de fals occidental și îi strângea mâna Președintelui american Barack Obama.”
Deputatul PDL Florin GHEORGHE îi recomandă lui Victor Ponta să nu se mai ascundă nici de baroni, nici de americani și nici de români: „A fugit mereu din fața responsabilității. Românii știu că Victor Ponta nu este numai mincinos, dar și laș, evitând să-și asume responsabilitatea pe orice act aprobat de el însuși! Cred cu putere că, după decizia CCR, baronii USL vor fi profund nemulțumiți și nu îi vor mai susține candidatura la Președinția României!”