primit de la domnul deputat Florin Gheorghe (Grup PDL)
„România s-a întors la criteriile de aderare de la Copenhaga! Raportul MCV de mâine a fost scris deja prin atacul USL la justiție!”

Deputatul PDL Florin GHEORGHE consideră că Raportul Comisiei elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare va unul puternic negativ și critic, dar obiectiv, cu privire la regresele majore pe care România le-a înregistrat sub presiunea membrilor USL, mult prea mulți certați cu legea:

„Românii trebuie să își aducă aminte că la începutul anului 2012 se ajunsese până la punctul în care România urma să nu mai fie monitorizată în cadrul acestui mecanism! Justiția, ajutată de modernizarea legislației și de câștigarea independenței necesare, îi convinsese până și pe europenii cei mai sceptici, pe olandezi. Nici ei nu mai aveau argumente ca să mențină monitorizarea MCV! Intrarea în Schengen era parafată de facto! Astăzi, la aproape doi ani de când guvernează USL am ajuns în situația jenantă în care lui Ponta și Antonescu li se arată criteriile de la Copenhaga. Românii trebuie să știe că România este evaluată în 2014 după criterii specifice unor țări în curs de aderare și nu specifice unui membru cu o vechime de peste șase ani.”
Florin GHEORGHE consideră că Raportul Comisiei va fi cât se poate de obiectiv: „Ceea ce nu știu liderii USL este faptul că acest raport se scrie în România, prin actele și faptele instituțiilor statului de drept, prin actele și faptele Guvernului și Parlamentului! Comisia nu face decât să constate! Personal, nu pot să nu acuz Guvernul Ponta de incompetență și rea-voință, atâta vreme cât, în urmă cu trei luni îl interpelam pe Ministrul Justiției despre stadiul implementării recomandărilor formulate prietenește în ultimul raport, iar domnia sa se deroba de răspundere, trimițându-mi un răspuns pe care l-aș caracteriza cel mult poetic.
Cine își mai închipuie că „marțea neagră”a trecut nevăzută de raportorii Comisiei!? Cine își poate imagina că experții europeni nu știu și nu văd că instanțele sunt criticate chiar de prim-ministru sau discreditate și amenințate de trusturi de presă aparținând unor persoane condamnate penal!? Cu ce ochi poate vedea Comisia guvernarea din România, atâta timp cât singurelor instituții care au înregistrat progrese – ANI și DNA – li se cere desființarea, de către baronii locali ai USL, în frunte cu urmăritul penal Nicușor Constantinescu!? USL a eșuat în a guverna din toate punctele de vedere. A eșuat economic și asta se vede în buzunarele românilor! A eșuat în toate proiectele demarate, de la privatizări la descentralizare și va eșua și cu revizuirea Constituției! Aceasta pentru că toate eforturile USL au fost doar în sensul subordonării instituțiilor statului de drept și a justiției! Nu le-a ieșit încă, dar USL nu se lasă! Sunt prea mulți penali în USL care vor amnistia, grațierea, măcelărirea codurilor penal și de procedură penală și intimidarea magistraților. Toate acestea le vom vedea mâine în raportul Comisiei!” a mai adăugat deputatul PDL Florin Gheorghe.