Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.floringheorghe.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Florin Gheorghe > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Gheorghe (neafiliat)
„Deputatul Florin Gheorghe a depus patru inițiative legislative”

Deputatul Florin Gheorghe a depus vineri, 7 februarie 2014, patru inițiative legislative pe care le-a elaborat în timpul vacanței parlamentare:

„Am încercat, prin activitatea mea parlamentară, să elimin o parte dintre disfuncționalitățile legislative care, din nefericire, sunt încă prezente în legislația în vigoare și care servesc unor interese personale sau de grup și nu servesc intereselor românilor. Am decis să înaintez spre dezbatere Parlamentului României 4 inițiative legislative de care societate românească are nevoie:
- o inițiativă să referă la înlăturarea neclarităților din Legea Educației Naționale privind organizarea programului „Școală după școală”, pentru a înlătura presiunea financiară la care sunt supuși unii părinți, de a-și duce copiii la programe after school organizate în spații improvizate, de personalul didactic/nedidactic al școlilor sau de autoritățile locale;
- o inițiativă modifică unele prevederi din OUG nr. 34/2006 privind achizițiile publice, prin care firmele vor trebui să-și dovedească propria capacitate de a onora contractele câștigate, defalcat, pentru fiecare contract în parte. Nu mai dorim ca o firmă cu 5 angajați să câștige 40 de contracte, deși ea nu poate onora mai mult de unul!
- o altă inițiativă se referă la sumele cuvenite participanților la fondurile de pensii administrate privat, Pilonul II, care trebuie să fie cel puțin egale cu valoarea lor reală din momentul contribuției. Știm cu toții cât de periculoasă este inflația pentru sumele strânse de români în fondul de pensii administrat privat.
- o inițiativă corectează nedreptatea pe care USL a făcut-o în vara anului trecut, modificând într-un mod absurd sau, poate, interesat Legea privind asigurarea obligatorie a locuinței, prin care cei cetățenii care dețin o poliță facultativă de asigurare a locuinței trebuie să încheie și o poliță obligatorie. Vrem să corectăm această prevedere absurdă!
Deputatul Florin Gheorghe a mai anunțat că are în lucru și alte inițiative, însă, înainte de a le înainta Parlamentului dorește să se consulte în primul rând cu reprezentanții societății civile și, pe cât posibil, și cu actorii afectați de viitoarele inițiative.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 3 decembrie 2023, 22:02
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro