Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Activité parlementaire
2012-2016 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
Liens:
www.floringheorghe.ro
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Chambre des Députés > Florin Gheorghe > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Gheorghe (neafiliat)

Deputatul Florin Gheorghe solicită Inspectoratului Școlar Județean Constanța să respecte drepturile minorităților naționale în școli: „Am crezut că nu înțeleg bine mesajul dat de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Constanța, în care se spunea sec și fără noimă că religia islamică nu se regășește în nu știu ce document sau în nu știu ce act centralizator și că nu se vor scoate la concurs posturi pentru această disciplină.

Ori este inconștiență, ori lipsă de responsabilitate! Oricine ar fi inspector școlar în județul Constanța ar trebui să cunoască faptul că structura socio-demografică și etnică a județului diferă substanțial de restul țării. Să scoți din programa școlară religia islamică și să înjumătățești numărul orelor de limbă maternă, cum este de pildă limba turcă, nu reprezintă doar o încălcare periculoasă a drepturilor legitime ale minorităților naționale, dar și o dovadă de incompetență a inspectorului școlar. Sper că, după întâlnirea avută cu reprezentanții comunității musulmane, domnul inspector să recunoască faptul că a greșit și să găsească de urgență soluții pentru ca, în anul școlar 2014-2015, copiilor de alte etnii sau alte religii să li se respecte dreptul la învățătură.” Deputatul Florin Gheorghe se va adresa și ministrului Educației Naționale: „Săptămâna viitoare îi voi adresa o intrebare domnului ministru Pricopie, ca să aflu dacă domnia sa știe despre erorile grave pe care le fac unii inspectorii școlari. Domnul Pricopie a fost mereu receptiv la sesizările mele și trag speranța că va fi și de data aceasta. De aceea, sunt convins că la ISJ Constanța se va lăsa și cu niște sancțiuni administrative ...”
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie mardi, 5 mars 2024, 15:05
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro