Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Tinel Gheorghe > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Gheorghe (Grup PDL)

Deputatul PDL Florin Gheorghe se arată profund indignat de incompetența Guvernului Ponta în a demara cât mai curând absorbția fondurilor europene pentru perioada 2014-2020 și, mai ales, de dezinteresul total al ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

"Îi aduc aminte lui Victor Ponta că am trecut în anul 2014 de 8 zile și tot de 8 zile a început noul exercițiu bugetar european. Ar fi bine să lase pozatul alături de ruine și regi și să își ia în serios, măcar după 2 ani de mandat, funcția de prim-ministru. Iarna trecută Victor Ponta se jelea că cele peste 40 miliarde euro, de care va beneficia România în perioada 2014-2020, nu sunt suficiente și că președintele Băsescu nu a negociat bine! Însă, în aproape 2 ani de când este prim-ministru, nu a absorbit 1 euro în plus, pe programe noi, demarate sub guvernarea sa, ci doar a pus piedici programelor demarate sub Guvernarea PDL. Îi place în schimb să taie panglici la autostrăzi pe care le-a întârziat sau să se laude că a crescut rata de absorbție. La cât de incompetent este Victor Ponta și guvernul său și de câte ori s-a făcut de rușine în fața Comisiei Europene cu plagiate de Acorduri de parteneriat, este greu de sperat că în anul 2014 se va demara măcar un proiect pe noile fonduri! În cel mai optimist scenariu, doar după jumătatea anului 2015!"
În ceea ce-l privește pe ministrul Teodorovici, a cărui singură sarcină a fost redactarea Acordului de parteneriat, deputatul PDL Florin Gheorghe consideră că acesta ar trebui demis de urgență de Victor Ponta, nu doar pentru vădită incompetență, ci și pentru dezinteres: "În timp ce Comisia Europeană a dat termene precise și așteaptă de la România documentul care să definească programele operaționale, care să detalieze obiectivele tematice și prioritățile investiționale pentru perioada 2014-2020, domnul Teodorovici se ocupă de închirierea unui nou sediu, pe bani grei, pentru minister și de amenajarea biroului personal! Asta dacă nu cumva este mult prea ocupat cu pagina personală de facebook".
"Dacă Victor Ponta nu renunță la minciună și demagogie și nu-i pune la treabă pe miniștrii săi, România nu are nicio șansă să acceseze noile fonduri europene înainte de jumătatea anului 2015. În absența fondurilor europene, România nu are nicio șansă să depășească o creștere economică târâtoare de 1-2%. Ne apropiem de jumătatea lunii ianuarie și nu am văzut din partea Guvernului decât compătimiri pentru Adrian Năstase, atacuri virulente la justiție, însă nicio politică publică menită să conducă la prosperitatea românilor. Un guvern cu o susținere de 75% s-a demonstrat 100% falimentar", a mai adăugat deputatul PDL Florin Gheorghe.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 1 martie 2024, 13:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro