Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Activité parlementaire
2016-2020 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2016-2020 > Chambre des Députés > Neculai Iftimie > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Neculai IFTIMIE
Communiques de presse

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Neculai Iftimie (neafiliat)
Libertate vs acceptarea inacceptabilului

În perioadele dificile, se ivesc, ca roiurile de lăcuste “pescuitorii în ape tulburi “. Este o categorie de oameni care își caută proeminența negând adevăruri evidente, incitând la nesupunere civică, introducând teme false și creând panică.

Una dintre cele mai importante cuceriri ale civilizației moderne este respectarea drepturilor și libertăților cetățenești. Au fost cucerite cu greu, de-a lungul a sute de ani și nimeni nu este dispus , în lumea de astăzi, să-și cedeze drepturile și libertățile. [...]

26 mai 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Neculai Iftimie (neafiliat)

Jandarmeria Română aduce un omagiu istoriei, sărbătorind un moment cu semnificații aparte la mijlocul secolului XIX: 3 aprilie 1850, ziua în care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat Ofisul de constituire a Jandarmeriei moderne, organizată după un model de inspirație europeană.

3 aprilie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Neculai Iftimie (deputat neafiliat)
Prioritatea zero

Numărul de pacienți infectați cu covid-19 crește și, în aceași măsură crește importanța pe care parlamentarii trebuie să o acorde sarcinilor lor. Sunt extrem de necesare măsurile care să îi apere pe cetățeni și numai Guvernul poate lua măsuri imediate pentru limitarea epidemiei și consecințelor acestui dezastru natural.

Avem nevoie de un Guvern compus din miniștri avizați, cu experiența, apți să își asume greutățile enorme ale momentului. [...]

14 martie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Iftimie Neculai (neafiliat)
Să ne anticipăm viitorul

Coronavirusul a intrat în țară și criza economică ne înconjoară, ne amenință și nu va putea fi oprită numai cu forțele noastre interne. Aceste forțe interne nu trebuie însă neglijate, minimalizate sau chiar ignorate. Numai forța politică internă poate să asigure stabilitatea atât de necesară. Forța politică internă este expresia alegerii nemijlocite a românilor.

10 martie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Iftimie Neculai (neafiliat)
O țară stabilă, o țară prosperă

În momentele de tensiune, independența politică îți oferă marea șansă de a putea gândi independent. Constați astfel că orice criză poate fi stăpânită și rezolvată numai prin instaurarea și respectarea stabilității.

4 martie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Iftimie Neculai (deputat neafiliat)
O nouă armă politică: panica

Mai puternică și mai periculoasă decât orice calamitate este panica. În caz de cutremur, de epidemie, război, naufragiu, incendiu, accident, panica are o capacitate uriașă de a înmii urmările dramatice.

25 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Iftimie Neculai (deputat neafiliat)
Politica este o chestiune de convingere profundă

Adevărata măsură după care se judecă orice putere: „cât bine a adus pe lume, nu cât zgomot a făcut”, spunea Alexandru Vlahuță, și mă gândesc la înțelepciunea scriitorului care, deși a făcut afirmația în urmă cu 150 de ani, pare că țintește actuala opoziție. Nu înțeleg “zgomotoșii” că instabilitatea politică duce la haos politic? Ei înțeleg, firește, dar cum ar putea altfel să acceadă iarăși la butoane, dacă nu prin petarde publice și regrupări de conjunctură.

10 februarie 2020 detalii
 

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie dimanche, 19 mai 2024, 17:23
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro