Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Neculai Iftimie > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Iftimie Neculai (deputat neafiliat)
O nouă armă politică: panica

Mai puternică și mai periculoasă decât orice calamitate este panica. În caz de cutremur, de epidemie, război, naufragiu, incendiu, accident, panica are o capacitate uriașă de a înmii urmările dramatice.

Să fii responsabil, să fii conștient de riscuri, să-ți asumi hotărâri dure (dar foarte necesare) sunt dovezi de inteligență și maturitate politică. Acesta este sensul măsurilor luate de autoritățile din țara noastră în condițiile amenințătoarei epidemii cu coronavirus.
Exploatarea panicii ca pretext pentru escaladarea infruntării politice este nedemnă pentru un om politic, pentru un partid politic. Nu poți să aduni voturi prin derutarea electoratului, prin deturnarea atenției, prin minimalizarea subiectelor cu adevarat importante. Această exploatare politică a panicii duce la o tulburare generală a electoratului. Voința populară exprimată la urne este astfel alterată în mod premeditat.
Critica de dragul criticii este un demers politic steril. Atacul politic, mai ales în circumstanțe de gravitate publică, nu construiește nimic. Nu poate genera decât o cale politică ruinătoare pentru cetățeni.
Am fost trimiși în Parlament pentru a netezi calea României spre progres, prin democrație asumată, nu pentru a descoperi noi arme politice, cum ar fi panica exploatată la rece de capetele înfierbântate ale unora.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 24 aprilie 2024, 3:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro