Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Activité parlementaire
2016-2020 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2016-2020 > Chambre des Députés > Neculai Iftimie > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Neculai Iftimie (neafiliat)

Jandarmeria Română aduce un omagiu istoriei, sărbătorind un moment cu semnificații aparte la mijlocul secolului XIX: 3 aprilie 1850, ziua în care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat Ofisul de constituire a Jandarmeriei moderne, organizată după un model de inspirație europeană.

Aniversăm astăzi 170 de ani dedicați apărării ordinii și siguranței de drept. Jandarmeria a dovedit în ultimii ani, că reprezintă o componentă puternică și stabilă a Sistemului de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.
Activitatea Jandarmeriei Române este reglementată de Legea nr. 550 din 29 noiembrie 2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, care stabilește statutul, atribuțiile și competențele instituției, organizarea și conducerea, drepturile și obligațiile personalului instituției. Potrivit legii, ''Jandarmeria Română este instituția specializată a statului, cu statut militar, componentă a Ministerului Administrației și Internelor, care exercită, în condițiile legii, atribuțiile ce îi revin cu privire la apărarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a proprietății publice și private, la prevenirea și descoperirea infracțiunilor și a altor încălcări ale legilor în vigoare, precum și la protecția instituțiilor fundamentale ale statului și combaterea actelor de terorism''.
La mulți ani, doamnelor și domnilor jandarmi !
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie vendredi, 24 mai 2024, 10:23
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro