 |
|
primită de la domnul deputat Iftimie Neculai (neafiliat)
O țară stabilă, o țară prosperă
În momentele de tensiune, independența politică îți oferă marea șansă de a putea gândi independent. Constați astfel că orice criză poate fi stăpânită și rezolvată numai prin instaurarea și respectarea stabilității.
|
Stabilitatea este cuvântul cheie în situația în care ne aflăm, situație deloc simplă. Pe lângă criza din sănătatea mondială, criză ce riscă să se adâncească și să se complice cu o criză economică de proporții, avem, în România, și o criză politică. În România, autoritățile publice nu trebuie decredibilizate nici la nivel local, nici la nivel național. Altfel, nu mai pot fi luate măsurile necesare, indispensabile bunului mers al societății.
Numai un guvern învestit poate lucra cu greutatea pe care învestitura i-a conferit-o.
Compoziția unui Guvern trebuie să oglindească opțiunile politice ale electoratului și știm cu toți (chiar dacă unii se prefac că nu pricep) care au fost rezultatele ultimelor prezențe la urne.
Nici un om politic serios, dedicat binelui public, nu poate ignora prima sa datorie: răspunderea asumată față de cei care l-au ales și față de opțiunile lor politice. Dacă peisajul politic se schimbă (ceea ce este firesc și nu este dramatic) mozaicul parlamentar și, prin urmare, cel guvernamental trebuie să țină pasul. Nu Parlamentul este cel care decide. Românii decid. De aceea, anticipatele apar ca o soluție logică, imediată și extrem de serioasă pentru stabilitatea țării. |
|  |