Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Natalia-Elena Intotero > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Natalia-Elena Intotero (Grupul parlamentar al PSD)
Bugetul Dreptei lasă de dorit

Bugetul de Stat conturat de coaliția de guvernare este de un amatorism teribil. Printre toate tăierile, tot nu au găsit finanțare pentru pensii și alocații.

În aceeași manieră, au decis să politizeze în continuare și Bugetul de Stat, județele conduse de către PNL-USRPLUS-UDMR fiind suprafinanțate în comparație cu județele conduse de PSD.
Spre exemplu, deși județul Hunedoara are cea mai mare rețea de drumuri județene din România, nu este primul județ în clasamentul alocărilor bugetare pentru administrarea drumurilor județene. Guvernul a avut alte criterii decât cele administrative la bază, iar astfel de situații discriminatorii sunt des întâlnite în cuprinsul bugetului.
Pentru a corecta derapajele celor de la guvernare, alături de colegii mei social-democrați din județul Hunedoara, am pregătit 62 de amendamente pentru Bugetul de Stat. Am încercat să acoperim nevoile reale ale cetățenilor, colaborând în acest sens cu primăriile din județ. Drumuri locale și județene, rețele de canalizare și construcția spitalelor sunt câteva dintre categoriile pentru care am solicitat suplimentarea finanțării.
Un amendament important prevede asigurarea drepturilor salariale pentru minerii din Valea Jiului, pe tot parcursul anului calendaristic 2021. În acest sens, am solicitat suplimentarea bugetului Ministerului Energiei cu suma de 182,7 milioane lei.
În nume personal, am depus mai multe amendamente pentru domeniul Educației. Consider că învățământul românesc merită mai mult. Unul dintre amendamentele depuse prevede alocarea sumelor necesare înființării și modernizării cabinetelor medicale școlare în toată țara. Aceste cabinete sunt imperios necesare, mai ales în contextul actual.
Săptămâna viitoare, ne vom susține județul în Parlamentul României, așa cum este normal. Hunedoara merită mai mult. Românii merită mai mult.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 6 decembrie 2022, 22:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro