Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Natalia-Elena Intotero > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Natalia Elena Intotero (Grupul parlamentar al PSD)
Parlamentarii coaliției, un nou vot împotriva elevilor. Gratuitatea transportului școlar înlocuită cu decontul!

Luni, 28 iunie 2021, în cadrul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților s-a votat Ordonanța Guvernului nr.50/2021. Votul parlamentarilor PNL-USRPLUS-UDMR a fost unul în unanimitate pentru amânarea ordonanței, adică împotriva elevilor care, începând cu noul an școlar, riscă să-și plătească singuri transportul.


Reforma marca Guvernul României trebuia din start respinsă și nu amânată. Este dorința principalilor beneficiari: elevi și părinți care au spus nu acestei ordonanțe. Nu, au mai spus o dată la începutul acestui an, când Ministerul Educației a venit cu propuneri similare. Protestele din țară ale asociațiilor de elevi, solicitările făcute de aceștia pentru dialog cu prim-ministrul Cîțu, cu ministrul Educației au fost pur și simplu ignorate.

Coaliția de guvernare nu lucrează pentru „România educată”, ci pentru o țară în care abandonul școlar și frustrarea elevilor stau la loc de cinste. Ordonanța propusă de Executiv înlocuiește gratuitatea cu decontul! Să ne așteptăm ca din luna septembrie să vedem elevi preocupați nu de lecții, ci de banii pe care trebuie să îi recupereze de la școală. Asta în cel mai bun caz, pentru că nu toți părinții își permit să cheltuie doar pe transportul copilului 200 de lei în fiecare lună. Alocațiile au stagnat, salariile sunt așa cum sunt, în ciuda creșterii economice anunțate de premier. Încotro mergem?
Asigurarea transportului intrajudețean pentru elevi nu este un moft, ci o necesitate! Dacă la nivel declarativ, guvernanților le pasă de viitorul copiilor din mediul rural, de perfomanța în educație a copiilor din România, atunci să renunțe să îi trateze pe elevi ca pe niște dușmani. Pentru ei muncesc. Sfatul meu este ca Executivul să iasă de urgență din bula politică și să asigure transportul elevilor, viitorul lor și dreptul la educație!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 6 decembrie 2022, 21:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro