Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Natalia-Elena Intotero > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la președintele Comisiei pentru învățământ, doamna deputat Natalia Elena Intotero (Grupul parlamentar al PSD)

Nici nu a început bine anul școlar, că deja avem 15 unități de învățământ închise în toată țara. Ministrul Educației, care ar trebui să vegheze asupra actului educațional românesc, amenință că în octombrie sunt șanse foarte mari ca elevii să învețe din nou, exclusiv, din fața monitoarelor și tabletelor.

Este al 3-lea an școlar consecutiv când se apelează la această măsură, fapt care demonstrează că în afară de certuri politice, cei aflați la guvernare nu știu să facă altceva.
Am lansat Campania #înbănci pentru a promova menținerea școlilor deschise pe tot parcursul anului școlar. Elevii se pot dezvolta personal și educațional doar dacă rămân în sălile de clasă, interacționând cu colegii și cadrele didactice. Soluții există, dar trebuie și voință. Testarea periodică și non-invazivă a elevilor și cadrelor didactice, precum și o colaborare mai strânsă între direcțiile sanitare publice și inspectoratele școlare județene sunt măsurile care pot asigura un an școlar normal pentru elevi. În cazul de la Afumați, s-a văzut clar că instituțiile statului nu comunică între ele, iar acest lucru trebuie corectat urgent.
Vă invit să vă alăturați campaniei noastre în mediul online. Împreună, putem să îi convingem pe cei cu lacătul în mână că nu închiderea școlilor este soluția. Lăsați școlile deschise! Elevii trebuie să rămână #înbănci!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 10 decembrie 2022, 0:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro