Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Natalia-Elena Intotero > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Natalia-Elena Intotero (Grupul parlamentar al PSD)
Ziua internațională a elevului și studentului

Pe 17 noiembrie am marcat Ziua Internațională a Elevului și Studentului. Cu această ocazie, doresc să îi felicit pe toți elevii și studenții, care sunt viitorul țării noastre, pentru reziliența de care au dat dovadă în această perioadă tulbure. În pofida tuturor greutăților, au rezistat, s-au adaptat și ne-au demonstrat tuturor că se poate. Felicitări!

Cu prilejul acestei sărbători speciale, am avut deosebita plăcere să particip la un eveniment organizat în format online, alături de organizațiile de elevi și studenți. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Consiliul Național al Elevilor (CNE) au lansat două rapoarte extrem de utile cu privire la experiența și percepția tinerilor asupra sistemului de învățământ românesc. Concluziile au scos la iveală mai multe probleme structurale, pe care și noi le-am sesizat în activitatea noastră parlamentară. Pentru unele dintre acestea deja am făcut demersuri și sperăm să fie soluționate după cristalizarea situației politice. Mă refer în special la transportul gratuit pentru elevi și studenți, la infrastructura școlară deficitară din unele zone, la cuantumul burselor, la nerespectarea legislației cu privire la consilierii școlari, la nevoia unui program național de vouchere culturale, precum și la lipsa cabinetelor medicale din unitățile de învățământ.
Rolul nostru, în calitate de adulți, părinți și factori decidenți, este să îi ajutăm pe tinerii noștri să se dezvolte într-un mediu sigur și constructiv. Când ajung la vârsta majoratului, ei trebuie să aibă uneltele necesare pentru a reuși în viață, indiferent de direcția profesională pe care au ales-o. Nu putem lăsa pe nimeni în urmă. Toți tinerii din România trebuie să aibă aceleași șanse și acces facil la educație. Spre asta trebuie să lucrăm.
Concluzia este următoarea: să ne bucurăm de cei tineri și să învățăm cât mai multe de la ei. Succes în tot ce vă propuneți, dragi elevi și studenți!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 10 decembrie 2022, 1:23
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro