Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Natalia-Elena Intotero > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Natalia-Elena Intotero (Grupul parlamentar al PSD)
Mese pentru preșcolarii din 150 de unități de învățământ

Marți, 7 decembrie 2021, am adoptat în Parlament Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgențã a Guvernului nr.91/2021 privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat.

Acest proiect este unul de mare importanță pentru viitorul învățământului românesc, iar continuarea sa are la bază necesitatea unei evaluări sporite de impact. Trebuie identificate toate elementele care nu funcționează la nivel optim, astfel încât, atunci când se va implementa la nivel național, să fie eficient de la bun început, iar copiii să beneficieze de o alimentație cu o bogată valoare nutrițională chiar în unitățile de învățământ.
Un aspect important al programului pilot este abordarea sănătoasă. Se vor distribui numai produse alimentare obținute în unități autorizate/înregistrate sanitar de la nivel local, având astfel un impact asupra întregii comunități.
Partidul Social Democrat a propus în programul de guvernare accelerarea extinderii acestui program, ce vine în sprijinul copiilor și combate abandonul școlar. Foarte important pentru implementarea acestui program este ca școlile să se mențină deschise. Sănătatea și educația trebuie să fie priorități. Copilul sănătos și bine educat de astăzi devine adultul responsabil de mâine, care este capabil să dezvolte societatea și să contribuie în cadrul comunității sale.
Copiii și tinerii din România au nevoie de sprijinul nostru, iar Partidul Social Democrat va continua să promoveze acele politici publice pentru dezvoltarea lor echilibrată, într-un cadru familial armonios. Ne-am asumat acest lucru în momentul în care am insistat pentru înființarea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 6 decembrie 2022, 23:56
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro