Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (sen.)
2016-2020 (sen.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Alina-Ștefania Gorghiu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare

Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare și-a desfășurat lucrările în ziua de 29 iunie, în intervalul orar 14.00-16.00.

Din totalul de 25 de membri ai Comisiei, au participat la dezbateri 21 deputați.
Domnul deputat Constantin Adăscăliței nu a participat la lucrările Comisiei, aflându-se în concediu de odihnă. Domnii deputați Andrei Dominic Gerea, respectiv, Mihai Tudose au absentat de la lucrările Comisiei. De asemenea, domnul deputat Miron Alexandru Smarandache a absentat de la lucrările Comisiei fiind plecat în delegație.
Lucrările au fost conduse de către domnul Horia Grama, președintele Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare.
Ședința Comisiei a avut următoarea ordine de zi:
1. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 20/2015 privind stabilirea nivelului maxim al produsului apă grea destinat unităților 1-4 de la Centrala nuclearo-electrică Cernavodă pentru întreaga perioadă de exploatare a acestora, precum și pentru gestionarea apei grele, procedură de urgență, PL-x 511/2015 – aviz;
2. Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2013 privind organizarea și funcționarea Consiliului Economic și Social, PL-x 354/2015 – retrimis din Plen, în vederea unei noi examinări în fond, comun cu Comisia pentru muncă și protecție socială.
La primul punct al ordinii de zi a fost înscris proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 20/2015 privind stabilirea nivelului maxim al produsului apă grea destinat unităților 1-4 de la Centrala nuclearo-electrică Cernavodă pentru întreaga perioadă de exploatare a acestora, precum și pentru gestionarea apei grele, procedură de urgență, PL-x 511/2015 – aviz.
La dezbaterea acestei inițiative legislative a participat, în calitate de invitat, din partea Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, domnul Dan Codescu – consilier.
În urma dezbaterilor, membrii Comisiei au hotărât, cu unanimitate de voturi avizarea favorabilă a proiectului de lege, în forma adoptată de Senat.
Pe punctul doi al ordinii de zi a fost înscris proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2013 privind organizarea și funcționarea Consiliului Economic și Social, PL-x 354/2015 – retrimis din Plen, în vederea unei noi examinări în fond, comun cu Comisia pentru muncă și protecție socială.
La dezbaterea acestei inițiative legislative au participat, în calitate de invitați, doamna deputat Cristina Nichita – inițiator, din partea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, doamna Alexandra Braica - secretar de stat pentru Dialog Social, Consiliului Economic și Social, domnul președinte Florian Costache și domnul vicepreședinte Dragoș Mihalache, Confederației Patronale Concordia: domnul Eduard Floria – membru Consiliul Director.
Domnul președinte Horia Grama, a prezentat membrilor Comisiei raportul preliminar de înlocuire asupra proiectului de lege, transmis Comisiei noastre de către Comisia pentru muncă și protecție socială.
În urma finalizării dezbaterilor, membrii celor două Comisii au hotărât, cu majoritate de voturi, să întocmească un raport comun de înlocuire prin care să supună plenului Camerei Deputaților, adoptarea proiectului de lege cu amendamente admise și respinse.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 19 iulie 2024, 15:49
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro