Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2020-present (sen.)
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
Links:
www.virgilguran.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Virgil Guran > Press releases Versiunea pentru printare


primit de la Grupul parlamentar al PNL

Domnul deputat George Scutaru, liderul Grupului parlamentar al PNL, împreună cu doamna deputat Cristina Pocora, purtător de cuvânt al partidului, și cu domnul deputat Virgil Guran au susținut astăzi, 6 noiembrie, o conferință de presă în care au prezentat două inițiative legislative aparținând parlamentarilor liberali.

"Deputații liberali, parlamentarii noștri, sunt în continuare foarte activi în colegii și mențin un dialog constant cu comunitatea pe care o reprezintă în Parlamentul României. Rezultatul consultărilor pe care le avem cu cei din țară, cu reprezentanții grupurilor sociale și cu primarii se concretizează în propuneri legislative cum sunt cele două pe care le prezentăm astăzi presei și care se bucură de susținerea colegilor noștri parlamentari", a declarat domnul George Scutaru în deschiderea conferinței de presă.
Liderul PNL George Scutaru a anunțat, astăzi, depunerea unei inițiative ce vizează completarea articolului 21 din Legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare. Printre inițiatori se află ministrul de interne Radu Stroe, deputatul PSD Ion Mocioalcă, președinte al Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, precum și alți deputați liberali, social-democrați și ai minorităților naționale.
Inițiativa liberală vizează cadrele militare din instituțiile aparținând sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională și care, în urma rănirii în timpul sau în legătură cu exercitarea serviciului militar, au fost declarați inapți conform baremelor medico-militare.
Deputații liberali au propus ca acești militari, mulți dintre ei tineri și cu familii, să aibă posibilitatea de a solicita reîncadrarea în funcții militare sau civile, printr-un ordin al conducătorului instituției. În prezent, ei având o pregătire specifică, au șanse mici să se poată reangaja în afara sistemului militar sau de ordine publică. În astfel de situații se află jandarmii, pompierii sau angajații aparținând SRI, SIE, SPP și STS.
Măsura nu va împovăra bugetul de stat întrucât, pentru salariul primit, militarul va presta o muncă în domeniul logistic, resurse umane, învățământ militar sau multe altele.
"Adoptarea inițiativei liberale va dovedi respect față de cei care se supun riscurilor, aflați fiind în serviciul militar, și va contribui la întărirea spiritului de corp în instituțiile din domeniu", a declarat deputatul George Scutaru, unul dintre inițiatorii acestei propuneri legislative.
Cea de-a doua inițiativă prezentată astăzi la conferința de presă și care urmează a fi depusă de Grupul parlamentar al PNL este cea a domnului deputat Virgil Guran, alături de domnii deputați Theodor Nicolescu și Mugur Cozmanciuc.
Inițiativa semnată de 150 de parlamentari aparținând tuturor formațiunilor politice vizează transmiterea unor bunuri imobile dezafectate din domeniul privat al statului și administrarea autorității publice centrale în proprietatea privată a autorităților administrației publice locale.
Măsura va oferi cadrul legal pentru ca autoritățile locale să poată prelua, reabilita și folosi o serie de imobile aflate acum într-o stare avansată de degradare și care pot fi redate comunității. Vorbim de institute, de tabere școlare și multe alte clădiri sau terenuri dezafectate care acum se află în administrarea unor ministere sau entități comerciale unde statul este acționar majoritar.
Inițiativa liberală deschide oportunitatea ca autoritățile locale să dezvolte mediul antreprenorial local, să se creeze locuri de muncă și venituri suplimentare la bugetele locale. În unele localități, inițiativa oferă, spre exemplu, cadrul realizării de parcuri industriale.
Transferarea imobilelor se va face în urma unei proceduri clar stabilite în actul normativ ce va fi depus, iar autoritățile locale vor fi nevoite să motiveze temeinic solicitarea și să asigure fondurile pentru obiectivele preluate în folosul și pentru dezvoltarea comunității.
Propunerea legislativă liberală va fi depusă săptămâna viitoare și va prevedea ca transferul către autoritățile locale să se facă în baza unei fundamentări temeinice care să asigure utilizarea strictă ulterioară a imobilelor în folosul comunității.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania tuesday, 16 july 2024, 0:34
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro