Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2016-2020 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
 
You are here: Home page > Legislature 2016-2020 > Chamber of Deputies > Tudorița Lungu > Press releases Versiunea pentru printare

Tudorița LUNGU
Press releases

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tudorița Lungu (Grupul parlamentar al PNL)
Tudorița Lungu, deputat PNL: ”Fără instituții ferme și legi clare, statul pierde lupta cu infractorii din păduri”

Șase pădurari morți și peste 650 de agresiuni la adresa personalului silvic sunt motivele pentru care Federația Sindicatelor Silva a protestat pentru a șasea oară în acest an și a reclamat lipsa de siguranță a profesiei. Silvicultorii s-au plâns că intră în pădurile pe care trebuie să le păzească, fără uniformă de serviciu și echipament de protecție, fără minime dotări cu mijloace de apărare, fără armament sau cu armament ineficient, fără mijloace de transport și de comunicație. Campaniile de decredibilizare, susținute de grupuri de interese, au dus la diminuarea autorității personalului silvic, vulnerabil acum în fața infractorilor.

30 octombrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tudorița Lungu (Grupul parlamentar al PNL)
Incompetența PSD a îngropat singurul spital nou construit în România după Revoluție

Spitalul Municipal Bacău, prima și singura investiție de acest fel realizată în România în ultimii 30 de ani, este condamnat de guvernarea PSD, atât cea de la nivel central, cât și cea locală, să rămână un obiectiv nefuncțional. Construit la inițiativa unei administrații liberale, Spitalul Municipal era realizat în proporție de 80% în 2016, când PSD a preluat conducerea Primăriei Bacău.

24 septembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tudorița Lungu (Grupul parlamentar al PNL)
Îl provoc pe ministrul Răzvan Cuc să călătorească în picioare, de la București la Suceava, într-un tren supra-aglomerat

Călătoriile cu trenul au devenit o adevărată corvoadă pentru miile de români care apelează la acest mijloc de transport. Ca unul dintre pasagerii obișnuiți ai CFR Călători, știu ce înseamnă să te urci într-un tren: lipsă de confort și curățenie, grupurile sanitare insalubre, geamuri murdare, scaune roase și pătate, mirosuri grele, instalațiile de aer condiționat care funcționează sau nu, chiar dacă afară sunt 40 de grade Celsius.

16 septembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tudorița Lungu (Grupul parlamentar al PNL)
Opoziția a atacat la CCR legea privind ariile naturale protejate

PNL și USR au atacat la Curtea Constituțională a României Legea privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul protecției mediului (PLx nr. 315/2019), inițiată de doamna deputat Gavrilescu Grațiela, deputatul Ion Cupă și senatorul Viorel Ilie. Aceasta reprezintă, în fapt, transformarea OUG 75/2018 în propunere legislativă, întrucât ordonanța a fost declarată neconstituțională în ansamblul său, în urma atacării, tot de către PNL și USR, la CCR.

8 iulie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tudorița Lungu (Grupul parlamentar al PNL)
5 iunie – Ziua mondială a mediului

Ziua mondială a mediului înconjurător, stabilită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) în anul 1972, constituie un mijloc esențial de intensificare a acțiunilor în ceea ce privește preocuparea cetățenilor și factorilor decidenți pentru protejarea mediului. Schimbările climatice resimțite din ce în ce mai acut și mai frecvent, cu efecte catastrofale pe alocuri, reclamă chiar o schimbare de paradigmă, o reconsiderare a importanței măsurilor luate pentru prevenirea și combaterea acestor modificări ale climei.

5 iunie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tudorița Lungu (Grupul parlamentar al PNL)
Guvernul, repetent la investiții publice, dar premiant la ședințe foto

Deputatul liberal, Tudorița Lungu, atrage atenția asupra pericolului ca o serie de investiții publice demarate prin Planul Național de Dezvoltare Locală să fie sistate, ca urmare a creșterii prețurilor, în special la materiile prime.

10 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tudorița Lungu (Grupul parlamentar al PNL)
„Guvernul PSD-ALDE pune bețe în roate ONG-urilor, în loc să le trateze ca pe un partener”

După ce a constatat că actualul guvern PSD-ALDE, prin deciziile pe care le ia, blochează activitatea organizațiilor neguvernamentale, deputatul PNL de Bacău Tudorița Lungu l-a interpelat pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

25 martie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tudorița Lungu (Grupul parlamentar al PNL)
Pacienții internați, în pericol ca spitalele să se dărâme peste ei!

La 42 de ani de la cel mai mare cutremur care a zguduit România și care a lăsat în urmă vieți pierdute, familii distruse, clădiri dărâmate, deputatul PNL Tudorița Lungu trage un semnal de alarmă privind lipsa de siguranță a clădirilor în care își desfășoară activitatea spitalele românești.

5 martie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tudorița Lungu și domnul deputat Ionel Palăr (Grupul parlamentar al PNL)
Îi solicităm public ministrului Sorina Pintea să împiedice decimarea Maternității din Bacău
În calitate de parlamentari PNL de Bacău, i-am adresat o scrisoare deschisă ministrului Sănătății, doamna Sorina Pintea, prin care îi solicităm să intervină de urgență și să ia măsuri astfel încât să asigure buna funcționare a Maternității din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Bacău. Considerăm că reducerile de personal nu pot fi justificate prin simple calcule contabilicești ale unor funcționari.
11 februarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații PNL Corneliu Olar, Tudorița Lungu, Costel Alexe și Glad Varga
Guvernul PSD-ALDE nu are soluții pentru rezolvarea crizei lemnelor de foc pentru iarna 2017-2018

Marți, 21 noiembrie, la Comisia pentru mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputaților a avut loc o dezbatere, solicitată de deputații PNL, pe tema crizei lemnelor de foc. Cu acest prilej, reprezentantul Guvernului a susținut că actuala criză e generată de anul trecut, pentru că în anul 2016 s-a vândut resursa pentru anul 2017. Cu alte cuvinte, problema ar putea să aibă cât de cât o rezolvare începând abia din anul 2018, pentru că nu există resurse.

21 noiembrie 2017
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Costel Alexe, Tudorița Lungu, Claudiu Răcuci și Glad Varga (Grup PNL)
Clientela politică a PSD răsplătită cu posturi în aparatul de stat

Marți, 31 octombrie 2017, la Comisia pentru mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputaților s-a dezbătut și s-a adoptat proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 17/2017 pentru modificarea art. 8 din Legea nr. 165/2016 privind siguranța operațiunilor petroliere offshore.

31 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la deputații PNL Costel Alexe, Glad Varga, Tudorița Lungu și Claudiu Răcuci, membri ai Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic
5 iunie 2017, Ziua Mondială a Mediului - România la limită în sectorul protecției mediului
„Conectarea oamenilor la natură”, tematica aleasă anul acesta pentru Ziua Mondială a Mediului, ne îndeamnă să conștientizăm că natura înseamnă și spațiile verzi din marile orașe, dar și ariile naturale protejate, că umanitatea este dependentă de resursele naturale, iar acestea sunt limitate și amenințate de poluare, schimbări climatice și exploatare peste măsură.
6 iunie 2017 detalii
 

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania sunday, 4 december 2022, 6:13
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro