Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Costel Lupașcu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Silviu Nicu Macovei (Grup PSD)
Președintele Iohannis își dovedește încă o dată incapacitatea de a genera proiecte de țară!

Deputatul PSD Iași, Silviu Macovei, îl acuză pe Președintele Klaus Iohannis că folosește subiectul proiectului de țară ca o modalitate de a face campanie electorală, în loc să îi acorde importanța necesară. Mai mult, deputatul ieșean consideră că premierul Sorin Grindeanu trebuie să își asume direcțiile de politică externă, mai ales în contextul centenarului Marii Uniri și, foarte important, în legătură ci viitoarea președinție Consiliului European.

A trecut aproape un an de când președintele României, dl. Klaus Werner Iohannis a mediatizat intensiv inițiativa instituției prezidențiale de a concepe și redacta un proiect de țară, o viziune unitară a drumului României în următorii ani. Ideea i-a venit imediat după referendumul legat de Brexit, iar după trei luni, în septembrie 2016, președintele Iohannis anunța înființarea Comisiei prezidențiale pentru proiectul de țară.
„De atunci, nimic. Sunt aproape nouă luni de zile de când Președintele tace cu seriozitate fermă vizavi de acest subiect extrem de important! Președintele Klaus Iohannis este obligat să răspundă în fața cetățenilor și a noastră, a reprezentanților tuturor românilor în Parlament, față de proiectul de țară al României, subiect pe care l-a folosit doar ca punct de atracție mediatică în preajma alegerilor electorale. Sper ca acest demers esențial pentru România să nu fie tratat cu lentoare și superficialitate sau, mai rău, ca proiect personal al lui Klaus Iohannis într-o următoare campanie electorală!” a declarat deputatul Silviu Macovei.
De asemenea, deputatul PSD Iași consideră că modul în care Klaus Iohannis își respectă mandatul este unul cel puțin defectuos. „Din punct de vedere politic sunt însă foarte îngrijorat de capacitatea domnului Klaus Iohannis de a conduce și duce la bun sfârșit aceste proiecte esențiale pentru viitorul României. Într-o declarație politică de la sfârșitul lunii martie a.c. transmiteam un avertisment asupra lentorii cu care președintele Iohannis își exercită prerogativele legate de politica externă a României și îl încurajam pe premierul Sorin Grindeanu să își asume responsabilitatea conturării unei strategii politice coerente pentru țara noastră!” a explicat deputatul Silviu Macovei.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 2 decembrie 2022, 7:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro