Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Silviu Nicu Macovei > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Macovei Silviu (Grup PSD)
Incendiul din clubul Bamboo
Mi-e teamă că lecțiile care ar fi trebuit învățate după tragedia din clubul Colectiv nu au fost studiate și nici nu au fost generate toate măsurile care să prevină accidente similare. Din fericire, incendiul din clubul Bamboo nu a produs victime, iar evacuarea s-a făcut rapid. Însă, nu putem să nu ne întrebăm cum a fost posibil ca acel club să funcționeze și fără autorizație de funcționare și fără aviz ISU.


Conform primelor declarații ale ISU, avocaților clubului Bamboo și viceprimarului sectorului 2 al capitalei, clubul respectiv nu avea autorizație de funcționare și nici aviz de la ISU, deși dispozitivele de evacuare în caz de incendiu existau și au funcționat în noaptea incendiului (ieșiri de urgență, semne luminoase cu IEȘIRE, extinctoare). În acest context, consider că ar trebui să analizăm serios legislația și normele implementate după Colectiv. Consider complet incorect, imoral și ilegal ca un club să poată adăposti opt sute de oameni fără a avea autorizație de funcționare. Nu poți să ai o asemenea situație doar pe declarație pe propria răspundere! Este vorba de viețile oamenilor!

În calitatea de membru al Comisiei juridice a Camerei Deputaților, propun câteva măsuri necesare: în primul rând voi adresa imediat o interpelare ministrului de Interne, vizavi de activitatea ISU de control la clubul Bamboo. Vrem să vedem dacă clubul Bamboo trebuia închis, dacă funcționa din cauza unui vid legislativ sau al unora care nu și-au respectat fisa postului! Apoi, voi propune în comisie analiza cadrului legislativ actual pentru a putea propune măsuri prin care un club, restaurant, pub etc să nu poată găzdui consumatori până nu este verificat și autorizat. Termenul de grație de șase luni pe proprie răspundere pentru a intra în legalitate trebuie eliminat! Dacă un club nu este în regulă se închide și abia după ce are toate avizele poate fi redeschis!.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 2 decembrie 2022, 9:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro