Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Silviu Nicu Macovei > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Silviu Nicu Macovei (Grup PSD)

În urma numeroaselor incidente (defecțiuni, întârzieri, curse anulate) legate de Compania națională de transport aerian Tarom, am formulat o interpelare către ministrul transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc.

Am centralizat incidentele Tarom sesizate de presă în ultimele 12 luni și am constatat că numărul curselor anulate sau suspendate a ajuns la un nivel suspect de ridicat: peste 38 de incidente referitoare la întârzieri (5), defecțiuni (11), curse anulate sau suspendate (19)! Mi se pare suspect faptul că Tarom, care era recunoscută ca o companie aeriană solidă, are acum extrem de multe probleme. În plus, pierde curse și rute profitabile pe care nu are concurență în fața unor companii particulare. Am cerut imperativ, prin interpelare oficială, un punct de vedere de la Ministerul Transporturilor!” a afirmat deputatul PSD.
Interpelarea pe care o transmit către ministrul transporturilor conține o serie de întrebări menite să clarifice aspecte legate de viitorul Tarom:
„1. Care este strategia Tarom pentru a se menține competitivă pe piața actuală aeronautică din România?
2. Ați cerut și efectuat o analiză a companiei Tarom în ultimii doi ani în legătură cu retrageri ale unor curse, anulări, întârzieri și defecțiuni ale aeronavelor? Dacă da, există vreo legătură între aceste evenimente și captarea pieței Tarom de companii particulare?
3. Există un risc de inducere voluntară și intenționată a unei necompetitivități a Tarom față de companii particulare?
4. Care este planul de management al companiei de a menține sau dezvolta cursele de pe aeroportul Iași, în condițiile în care acesta a cunoscut o dezvoltare extraordinară în ultimii ani?
5. Care este explicația pentru care Tarom a refuzat ani la rând să introducă curse directe între principalele orașe ale României (ex. Iași-Cluj, Bacău-Timișoara) în condițiile în care aceste rute puteau fi profitabile în absența unei autostrăzi între Moldova și Transilvania?”
Ideea acestei interpelări a venit în urma sesizărilor presei locale din Iași, referitoare la câteva curse anulate de Tarom pe neașteptate.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 29 noiembrie 2022, 22:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro