Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Photos
Activité parlementaire
2020-present (dep.)
2016-2020 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2016-2020 > Chambre des Députés > Silviu Nicu Macovei > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Silviu Nicu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul Silviu Macovei cere demisia „ministrului calamitate financiară”!

Viceliderul parlamentarilor PSD din Camera Deputaților cere demisia imediată a ministrului de finanțe Florin Cîțu pe care îl consideră „o adevărată calamitate pentru economia României”.

Parlamentarul ieșean Silviu Macovei acuză PNL că face jocuri necurate pe spatele firmelor din România care așteaptă de mai bine de o săptămână deschiderea platformei IMM Invest considerată ca o măsură de salvare a companiilor românești lovite de efectele epidemiei COVID 19. „Mă întristează foarte tare faptul că PNL nu înțelege să renunțe la dl. Florin Cîțu, o adevărată calamitate de ministru! Au trecut săptămâni întregi de când mediul de afaceri cere cu disperare măsuri concrete de salvare a companiilor! Dar Orban și Cîțu dorm sau fac promisiuni deșarte” spune Silviu Macovei.
A trecut mai bine de o săptămână de când s-a lansat aplicația IMM invest menită să sprijine peste 40.000 de companii românești în criza COVID 19. Nici până la această oră platforma nu este funcțională, iar autoritățile au renunțat practic să mai afirme ceva pe acest subiect lăsând în ceață mii de firme. Deputatul ieșean aduce acuze directe Ministerului de Finanțe pentru această situație declarând că „după ce timp de 3 zile Cîțu acuza atacuri cibernetice imaginare pentru a-și acoperi incompetența, acum nimeni din guvern nu mai scoate nici măcar o vorbă pe acest subiect. Practic, habar nu au dacă platforma va funcționa vreodată. Peste 80% din firmele contribuabile la bugetul României (acela din care sunt plătite salariile bugetarilor și toate cheltuielile, inclusiv măsurile de „salvare”) sunt întreprinderi mici și mijlocii (IMM). Iar aceste firme au nevoie acum de o vestă de salvare!”.
Mai grav, declarațiile contradictorii ale reprezentanților guvernului liberal creează confuzie: se spune că fondul nu este „primul venit, primul servit” fiindcă va funcționa (sic!) până în 2026. „Dar nu se spune antreprenorilor faptul că dobânda pentru credit va fi subvenționată doar până în 2021!!! Apoi, toată lumea plătește dobânzi! De aceea ministrul „dobânzilor”, Florin Cîțu, această calamitate economică și financiară a României trebuie să își dea demisia cât mai curând. Oricum, nu va sta liniștit fiindcă PSD va depune moțiune împotriva acestui personaj care face „alba-neagra” cu finanțele românilor” a încheiat deputatul PSD Silviu Macovei.
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie vendredi, 27 janvier 2023, 22:06
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro