Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Silviu Nicu Macovei > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la viceliderul Grupului parlamentar al PSD, domnul deputat Silviu Nicu Macovei
Apusul democrației începe cu domnia vremelnică a PNL!

Viceliderul deputaților PSD, ieșeanul Silviu Macovei, avertizează cu îngrijorare referitor la derapajele PNL de la principiile democrației, încălcări din ce în ce mai evidente ale valorilor drepturilor omului.

Deputatul social-democrat constată că „unul dintre cele mai dezamăgitoare efecte ale pandemiei COVID 19 este abandonarea valorilor democratice de către PNL, unul din partidele care se autointitulează partid istoric”. Lista cu ezitările, răzgândelile, improvizațiile, gafele și corecturile pe care le-au făcut membrii Cabinetului Orban este suficientă pentru a da dimensiunea incompetenței și a lipsei capacității de administrare a actualei conduceri a PNL.
”Mai este oare nevoie să reamintesc de jocul “de-a baba oarba” cu desemnarea unui premier și de abandonul rușinos al domnului Câțu doar pentru a forța o iluzorie declanșare a procedurii de alegeri anticipate? Ca o notă personală, este evident acum de ce liberalii doreau în urmă cu câteva luni alegeri anticipate: ca să nu își dea seama românii că singurul interes al guvernării „de dreapta” este căpătuiala și achizițiile din bani publici! Intrarea atunci în alegeri anticipate le-ar fi permis liberalilor să se ascundă după greșelile făcute de vechea conducere a PSD și în felul acesta ar fi mascat incompetența. Dar acel moment a trecut, iar cum liberalii sunt în fața românilor în toată „splendoarea” lor!”, declară Silviu Macovei.
Parlamentarul ieșean apreciază că nu este nevoie să reia toate bâlbele administrative ale Guvernului Orban fiindcă ele sunt încă foarte proaspete în mintea românilor, însă consideră că în curând va veni și nota de plată, căci aceste manifestări ale incompetenței liberale se vor simți în buzunarul fiecărui român.
Viceliderul deputaților PSD acuză, pe lângă dimensiunea incompetenței în timpul crizei COVID 19, și faptul că Guvernul Orban a dat și măsura lăcomiei: achiziții la prețuri exagerate, fără licitații ori fără respectarea celor mai elementare reguli de chibzuire a banului public făcute la adăpostul stării de urgență medicală. Lista acestor „distracții” pe banul public va fi, cu siguranță, subiect de analiză sau chiar de investigație în perioada imediat următoare!
Silviu Macovei se arată însă, cel mai îngrijorat referitor la modul în care PNL abordează principiile democrației, ale drepturilor și libertăților omului. Amenzi colosale acordate cu „generozitate” prin abuzuri recunoscute chiar de domnul Vela, ministrul de Interne, interdicții absurde de deplasare pentru vârstnici sau interzicerea accesului la servicii spirituale, religioase, toate acestea au fost îmbrăcate în forma „nobilă” a protecției contra virusului COV-SARS 2.
”Problema este că foarte multe din aceste măsuri de restrângere grosolană a drepturilor cetățenești au fost luate fără o argumentare solidă și fără o analiză a unor variante alternative. Deciziile au fost luate arbitrar, practic pe „bâjbâite”. Însă, abuzurile PNL asupra drepturilor românilor nu reprezintă doar un accident. Ele se constituie într-o imagine din ce în ce mai clară a unei mentalități dictatoriale. Orban și miniștrii săi vor cu tot dinadinsul putere, acea pârghie discreționară, fără critici, fără principii, fără obligații. Vă reamintesc cum încă din primele săptămâni de guvernare, PNL a încercat constant, repetat și conștient, să ocolească Parlamentul, reprezentantul suprem al românilor! Asumarea repetată de răspundere pe legi simple, emiterea de ordonanțe de urgență care nu aveau nici o urgență, toate acestea erau semnale clare că PNL nu dorește să răspundă în fața nimănui pentru modul în care conduce țara!
Acele semnale de la început s-au transformat de-a lungul săptămânilor în practici constante și în intenții vizibile de a duce țara într-o direcție dictatorială! Este suficient să ne uităm la declarațiile aiuritoare ale ministrului Vela care vrea să aresteze oamenii care strănută la metrou sau declarațiile ministrului Cîțu care folosește limbaj suburban și are crize de personalitate de fiecare dată când îi este cerut să explice măsurile haotice din economie; să mai amintim de doamna ministru Anisie care dă ordin ca părinții să cumpere laptopuri la copii?”
Deputatul Silviu Macovei încheie cu un mesaj către președintele Iohannis: „Mi-e teamă că președintele Iohannis a cerut desființarea partidului care nu trebuie atunci când a atacat constant PSD! Domnule președinte, priviți cu atenție și cu îngrijorare la Guvernul dumneavoastră! A rupt legătura cu partidul, cu democrația și chiar cu realitatea!”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 5 decembrie 2022, 0:20
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro