Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Photos
Activité parlementaire
2020-present (dep.)
2016-2020 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2016-2020 > Chambre des Députés > Silviu Nicu Macovei > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Silviu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)
Necesitatea amânării alegerilor!

Solicit partidelor politice să dea dovadă de responsabilitate față de situația gravă în care se află România din punct de vedere epidemiologic și afirm ferm necesitatea amânării alegerilor parlamentare.

Este de neacceptat încăpățânarea guvernanților și a președintelui Iohannis de a face alegeri cu orice preț! Acești oameni nu vor să înțeleagă că prețul acesta înseamnă, de fapt, sănătatea sau chiar viața oamenilor! Adică trebuie să închidă școlile pentru elevi, dar le deschid pentru miile de alegători din secțiile de votare? Crede cineva că se vor dezinfecta ștampilele, cabinele de vot sau că va sta constant un geam deschis în decembrie pentru a aerisi corespunzător secția de votare?
Totuși, din punct de vedere epidemiologic, cea mai mare problemă o reprezintă desfășurarea campaniei electorale. Adunările publice sunt practic imposibile, iar campania din ușă în ușă este extrem de dificil de realizat fiindcă fie oamenii nu vor deschide pentru a cunoaște candidații, fie politicienii vor risca să fie infectați sau să infecteze pe cei cu care vorbesc față în față. Soluția guvernului să ne facem campanie electorală doar pe rețele sociale este o glumă de prost gust. În primul rând sunt comunități întregi fără internet, iar foarte mulți oameni nu folosesc rețele sociale. Cum să ajungă mesajul oricărui partid politic la acești români? Mi se pare aproape o îngrădire a dreptului constituțional de a alege și de a fi ales! Această nebunie penelistă trebuie să înceteze!
Mă întreb și eu, ca orice român, de ce atâta încăpățânare pentru a forța alegerile acum? Ce au de câștigat liberalii și Iohannis? Eu cred că, de fapt, trăiesc cu iluzia că vor obține mai multe voturi acum, în decembrie, decât în martie. Nu au niciun plan sanitar, nu au nici bugetul de stat pregătit și le este frică să nu se prindă românii că au scăpat de sub control epidemia. Liberalii nu vor să guverneze pe parcursul lunilor de iarnă fiindcă le este teamă să nu iasă la iveală faptul că țara este complet nepregătită să lupte cu pandemia, cu zăpada, cu necesarul de gaze și alimentare a populației. România este complet descoperită și de aceea Orban nu vrea să prezinte proiectul de buget fiindcă acolo vor fi tăieri de salarii, creșteri de taxe și pierderi de locuri de muncă.
Imediat după alegeri vor carantina iar totul în țară fiindcă numărul de cazuri a scăpat de sub control. Toată Europa se închide de teama unui dezastru, însă liberalii vor alegeri. România se va bloca total, cu efecte economice catastrofale, dar abia după alegeri, indiferent de costurile de sănătate sau vieți omenești. Noi, în Parlament, vom face tot posibilul să nu îi lăsăm pe liberali să arunce țara într-o catastrofă sanitară. Vom forța amânarea alegerilor!
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie samedi, 4 février 2023, 20:56
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro