Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Photos
Activité parlementaire
2016-2020 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2016-2020 > Chambre des Députés > Petre-Florin Manole > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


primită de la viceliderul Grupului parlamentar al PSD, domnul deputat Silviu Macovei
PNL are nevoie să coboare în realitate sau să fie adus cu picioarele pe pământ!

Viceliderul Grupului parlamentar al PSD, deputatul Silviu Macovei, taxează dur ultimele abuzuri asupra democrației din România săvârșite de actuala guvernare minoritară a PNL. Iată principalele declarații ale parlamentarului ieșean:

„În aceste zile democrația din România suferă noi atacuri din ce în ce mai agresive. Parlamentarismul din țara noastră este pus sub semnul întrebării de acțiunile politicienilor liberali care, având măsura inabilității de a guverna, încearcă să se agațe de o putere mai mare decât pot duce.
Vreau să vă atrag atenția, în primul rând, asupra faptului că PNL nu a demonstrat că este capabil de guvernare. Că își doresc să aibă puterea, dacă se poate și absolută, am văzut cu toții: șapte asumări de răspundere pe niște legi care ar fi trebuit dezbătute în Parlament, așa cum este și constituțional! Dar PNL nu este suficient de matur și de capabil pentru a guverna România. Argumente sunt suficiente: peste 10 miliarde de euro (60 miliarde lei) au fost împrumutate de PNL în doar 3 luni și jumătate! Investițiile au fost stopate (a se vedea inclusiv autostrada Unirii!), alocațiile au amânat să le plătească, pensiile nu s-au mărit. Inflația a crescut cu 18% (de la 3.36% cât era când era PSD la guvernare, la 4% acum). Ce au făcut cu banii aceștia enorm de mulți?
Acestea sunt doar câteva exemple relevante pentru modul cel puțin ciudat și haotic de guvernare al PNL. Dacă începem să privim în profunzime lucrurile, vom vedea că deja interesele clientelare ale distinșilor guvernanți actuali ies la iveală. Oricât ar încerca ministrul Sănătății și premierul Orban să ne explice cât de bine este pentru oameni să privatizăm tot sistemul sanitar, realitatea îi va lovi mereu în față! Vă întreb doar, în cazul unor operații dificile unde ajung cazurile cele mai grave? La privat sau tot în sistemul de stat?
Ca ieșean sunt extrem de dezamăgit de modul în care PNL a ales să îngroape Autostrada A8 – Autostrada Unirii, proiect major de infrastructură cerut insistent de milioane de români din Nord Estul României. Este inacceptabil modul în care PNL alege să ignore principala dorință a 5 milioane de oameni! Oare cum puteți caracteriza faptul că parteneriatul public privat a fost anulat, dar în același timp ni se spune clar în față că UE nu va mai da bani pentru A8? Eu, unul, aș numi-o lipsă de respect și inconștiență!
Pentru aceste motive și mult prea multe altele la fel, cred că PNL nu trebuie lăsat să facă experimente sociale, economice și politice pe spinarea populației din România. PNL are nevoie să coboare în realitate; sau să fie adus cu picioarele pe pământ!”.
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie samedi, 28 janvier 2023, 0:17
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro