Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Claudiu-Iulius-Gavril Năsui > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Claudiu Iulius Gavril Năsui (Grup USR)

Deputatul USR Claudiu Năsui, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci, a realizat o analiză care arată că politica actualei coaliții de guvernare a dus la o explozie a inflației în anul 2017. În ianuarie 2017, inflația era de 0,1%, iar în decembrie a ajuns la 3,3%.

"Partidul Social Democrat a făcut din 2017 anul consumului. Dar nu al tuturor, ci mai ales al unora. PSD a mărit pensiile și salariile bugetarilor (cu predilecție ale celor din administrația publică locală) și a finanțat această creștere din 3 surse: creșteri de taxe și impozite pe economia reală, îndatorare externă și tăierea investițiilor publice", a afirmat deputatul Claudiu Năsui.
De asemenea, el precizează că inflația este o creștere generalizată a prețurilor și o subminare a puterii de cumpărare a fiecărui leu pe care îl au cetățenii în buzunar, deci o taxă ascunsă asupra românilor.
"Înainte de guvernarea social democrată, inflația era sub control, însă de anul trecut aceasta a explodat. Cei cărora PSD le-a crescut salariile vor putea face față creșterilor de prețuri ca să-și mențină puterea de cumpărare. Ceilalți, însă, vor trebui să strângă cureaua. Așadar, România este supusă unei politici redistribuționiste în toată splendoarea. Guvernul ia de la unii ca să dea la alții și mai și îndatorează țara pe parcurs pentru că nici așa nu face față", a declarat Claudiu Năsui.
Deputatul USR a avertizat că toți cetățenii vor avea de suferit, chiar și celor cărora le-au crescut vremelnic salariile. Pentru că exuberanța nu durează niciodată prea mult. De asemenea, nimeni nu ar trebui să creadă că începutul de an 2018 aduce schimbări benefice pentru că, din păcate, inflația în ianuarie 2018 a fost de 4.3%.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 6 decembrie 2023, 15:12
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro