Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Claudiu-Iulius-Gavril Năsui > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Claudiu Năsui (Grup USR)

Deputatul USR, Claudiu Năsui, avertizează că actuala coaliție de guvernare PSD-ALDE dorește să ia banii românilor care merg la Pilonul II, deși acesta reprezintă singura șansa a generațiilor viitoare de a avea o pensie mai bună.

“Statul vrea tot mai mulți bani. De unde îi poate obține? Evident de la cetățeni. După rețeta clasică, creștem cheltuielile după care ne plângem de bani și creștem taxele, Guvernul caută acum să mai ia o parte din fondurile pe care românii le economisesc către Pilonul II. Săptămâna aceasta s-a dat strigarea de către PSD-ALDE pentru atacul deplin asupra Pilonului II prin vocea doamnei Olguța Vasilescu. Vor să ia tot”, a declarat deputatul Claudiu Năsui.
În opinia deputatului USR, membrii coaliției de guvernare vor să atragă cât mai mulți bani la Pilonul I, pentru că acolo îi pot controla. Efectul principal al unei astfel de mutări, și anume lipsa fondurilor pentru generațiile viitoare, nu-i preocupă atâta timp cât pot menține iluzia că ei, PSD și ALDE, "dau" pensionarilor bani.
Deputatul explică simplu diferența între Pilonul I și Pilonul II și necesitatea de a menține contribuțiile la același nivel: Pilonul I de stat nu există nicio înmulțire reală a banilor depuși. Banii nu sunt economisiți. Pilonul II, însă, permite investirea banilor pentru ca la bătrânețe oamenii să primească cu adevărat banii lor înmulțiți, neatinși de politicieni și de interesele lor. Așadar, soluția este că Pilonul II ar trebui mărit substanțial, nu diminuat.
” Pilonul I este un sistem care nu e auto-sustenabil și care cere din ce în ce mai mulți bani de la buget. Este o schemă piramidală susținută nu doar din contribuțiile obligatorii pe care le plătesc cetățenii (cei 25% din salariu brut), ci și prin subvenții constante importante de la bugetul de stat. De ce e nevoie de subvenții? Pentru că nu sunt suficienți oameni care plătesc în sistem pentru câți oameni sunt care iau bani din sistem. Iar situația aceasta nu va face decât să degenereze în viitor din motive demografice”, a explicat Claudiu Năsui.
Deputatul USR, Claudiu Năsui, s-a opus săptămâna trecută în Comisia pentru buget, finanțe și bănci adoptării OUG 82 prin care se diminuează sumele care merg către Pilonul II de pensii. El promite să lupte în continuare pentru apărarea Pilonul II.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 24 septembrie 2023, 11:18
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro