Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
2008-2012 (dep.)
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Mihai Lupu > Press releases Versiunea pentru printare

Mihai LUPU
Press releases

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Mihai Lupu (Grup PNL)

În cadrul ședinței de marți, 20 septembrie 2016, membrii Comisiei pentru transporturi și infrastructură au analizat proiectul de Lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, care a fost transmis luni, 19 septembrie 2016, pentru dezbatere în fond, în procedură de urgență.

20 septembrie 2016 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ primit de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Mihai Lupu (Grup PNL)
Marți, 20 septembrie 2016, în cadrul ședinței de lucru a Comisiei pentru transporturi și infrastructură, este programată audierea domnului George Dan Vușcan, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, precum și a conducerii autorităților din subordinea Ministerului Transporturilor în ce privește activitatea de control a acestor autorități, precum și activitatea de auditare a proiectelor de infrastructură și infrastructurii de transport.

La audierea de mâine au fost invitați reprezentanții următoarelor instituții: Ministerul Transporturilor, Autoritatea Rutieră Română (A.R.R.), Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.), Registrul Auto Român (R.A.R.), Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (C.N.A.D.N.R.) și Autoritatea Metropolitană de Transport București (A.M.T.B). [...]

19 septembrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Mihai Lupu (Grup PNL)

În actualul context de instabilitate pe piața transporturilor, determinat de creșterea masivă a prețurilor RCA într-o perioadă de timp relativ scurtă, Comisia pentru transporturi și infrastructură împreună cu Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților au audiat miercuri, 14 septembrie 2016, în ședință comună, toți factorii implicați în această problematică: ASF, Consiliul Concurenței, ANAF și confederațiile patronale din domeniul transporturilor.

14 septembrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Mihai Lupu (Grup PNL)
Comisia pentru transporturi și infrastructură convoacă săptămâna viitoare ASF la discuții pe tema RCA

Astăzi, marți, 6 septembrie 2016, în cadrul ședinței de lucru, membrii Comisiei pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților au reanalizat situația critică în care se află sectorul transportului rutier, ca urmare a escaladării prețurilor RCA.

Deși, la nivelul Comisiei pentru tansporturi și infrastructură, au existat consultări, încă de la începutul anului 2016, cu toți factorii implicați, în urma cărora ASF și-a asumat implementarea unor reglementări menite să remedieze problemele care au condus la creșterea excesivă a tarifelor RCA, constatăm că au trecut mai bine de 6 luni și toate aceste angajamente nu au fost respectate. [...]

6 septembrie 2016 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Membrii Comisiei pentru transporturi și infrastructură vor avea miercuri, 30 martie, începând cu ora 12.45, o întâlnire cu reprezentanți ai Comisiei pentru transport și turism (TRAN) din Parlamentul European (sala “Drepturile Omului”, nivel P, oportunități de imagine la început).

29 martie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai Lupu (Grup PNL)
Autostrada Sibiu-Orăștie: doar un calcul electoral care a dat din nou cu virgulă pentru buzunarul românilor

Începând cu luna iulie, PNL a insistat asupra luării tuturor măsurilor de siguranță pe autostrada Orăștie-Sibiu pentru a nu periclita viețile participanților la trafic. Guvernul însă ne-a asigurat în mod constant că îngrijorarea este nefondată, iar la niciun an de la inaugurarea electorală a autostrăzii, ni se spune că ea trebuie demolată.

21 octombrie 2015 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai Lupu (Grup PNL)
Politica Guvernului Ponta în domeniul infrastructurii de transport - un dezastru național

Pe data de 13 octombrie a.c. a avut loc, la Bruxelles, reuniunea interparlamentară cu tema “Rețeaua trans-europeană de transport TEN-T, incluzând legăturile transfrontaliere”, dezbatere organizată de Comisia de transport și turism din cadrul Parlamentului European, la care am participat în calitate de președinte al Comisiei pentru transport și infrastructură din Camera Deputaților, alături de alți colegi din parlamentele naționale ale Uniunii Europene.

20 octombrie 2015 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai Lupu (Grup PNL)
Votul prin corespondență blocat de jocul ipocrit al PSD

În pofida dovezilor clare cu privire la abuzurile Guvernului Ponta față de românii din Diaspora, pe care i-a umilit la alegerile prezidențiale din 2014, PSD respinge adoptarea Legii Votului prin Corespondență de mai bine de 6 luni de zile.

7 octombrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru transporturi și infrastructură

Comisia pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților și-a desfășurat ședințele de lucru din data de 25 și 26 iunie 2015 în județul Argeș. Temele de discuții au vizat necesitatea modificării cadrului legislativ în domeniul achizițiilor publice (O.U.G. nr.34/2006) precum și implementarea Master Planului General de Transport al României, cu accent pe zona intermodală Pitești, pe modernizarea Transfăgărășanului și dezvoltarea de proiecte de infrastructură în zona turistică Moliviș.

În ce privește discuțiile pe legea achizițiilor publice, membrii comisiei și-au asumat, în unanimitate, ca până la sfarsitul lunii septembrie a.c., să propună un set de măsuri legislative care să aducă îmbunătățiri O.U.G. nr.34/2006, în sensul debirocratizării și flexibilizării procedurilor de achiziții publice. [...]

30 iunie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru transporturi și infrastructură

Parlamentarii din cele două Comisii de transporturi ale Parlamentului au avut marți, 10 februarie, o ședință de lucru pe marginea Masterplanului General de Transport la sediul ministerului, ședință în care au fost prezentate ministrului și specialiștilor din minister observațiile formulate de către deputați pe toate sectoarele de infrastructură ( rutier, feroviar, naval, aerian).

10 februarie 2015 detalii
 

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania friday, 19 july 2024, 22:31
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro