Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mihai Lupu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Comisia pentru transporturi și infrastructură

Comisia pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților și-a desfășurat ședințele de lucru din data de 25 și 26 iunie 2015 în județul Argeș. ^Temele de discuții au vizat necesitatea modificării cadrului legislativ în domeniul achizițiilor publice (O.U.G. nr.34/2006) precum și implementarea Master Planului General de Transport al României, cu accent pe zona intermodală Pitești, pe modernizarea Transfăgărășanului și dezvoltarea de proiecte de infrastructură în zona turistică Moliviș.

În ce privește discuțiile pe legea achizițiilor publice, membrii comisiei și-au asumat, în unanimitate, ca până la sfarsitul lunii septembrie a.c., să propună un set de măsuri legislative care să aducă îmbunătățiri O.U.G. nr.34/2006, în sensul debirocratizării și flexibilizării procedurilor de achiziții publice.
De asemenea, un subiect important aflat pe agenda discuțiilor, l-a reprezentat proiectul de infrastructură a autostrăzii Pitești-Sibiu, care trebuie demarat urgent de către autorități, fiind un proiect esențial pentru dezvoltarea economică a județelor Argeș, Sibiu și Vâlcea.
Din discuțiile cu conducerea C.N.A.D.N.R., și având în vedere potențialul turistic și unicitatea Transfăgărășanului, precum și identificarea unei soluții în sensul creșterii duratei de timp în care acest drum este practicabil, s-a considerat oportună clasificarea lui ca drum național de interes strategic.
În finalul ședinței, membrilor comisiei le-a fost prezentat proiectul turistic Moliviș, un proiect important pentru comunitatea locală, și care are nevoie de susținere din partea Guvernului, având în vedere capacitatea lui de a genera locuri de muncă și investiții în zonă.
La dezbateri au participat dl. Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor Publice, dl. Dragoș Titea, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, dl. Bogdan Paul Dobrin, Președinte A.N.R.M.A.P., dl. Narcis Neaga, Director General al C.N.A.D.N.R., precum și reprezantanți ai administrației publice locale și ai investitorilor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 12 iulie 2024, 21:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro