Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mihai Lupu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mihai Lupu (Grup PNL)
Autostrada Sibiu-Orăștie: doar un calcul electoral care a dat din nou cu virgulă pentru buzunarul românilor

Începând cu luna iulie, PNL a insistat asupra luării tuturor măsurilor de siguranță pe autostrada Orăștie-Sibiu pentru a nu periclita viețile participanților la trafic. Guvernul însă ne-a asigurat în mod constant că îngrijorarea este nefondată, iar la niciun an de la inaugurarea electorală a autostrăzii, ni se spune că ea trebuie demolată.

Acum, când Compania de Drumuri a închis traficul, suntem convinși că fără temei au fost făcute și calculele pentru respectarea cerințelor tehnice, iar explicațiile halucinante erau doar niște încercări disperate de a mai tărăgăna un pic subiectul. Interesul electoral de moment și socotelile făcute pe hârtie, la repezeală și fără răspundere, au primat din nou și acum dau, așa cum era de așteptat, cu virgulă pentru buzunarul românilor!
Fiind finanțată din bani europeni, bani care trebuie cheltuiți până la sfârșitul acestui an, orice demolare și refacere a autostrăzii Orăștie-Sibiu poate atrage după sine riscul de a acoperi de la bugetul de stat costul acestor lucrări suplimentare, precum și posibilitatea de a pierde toată finanțarea europeană pentru acest proiect. Mai exact, este vorba de pericolul de a pierde suma alocată pentru toate cele 4 loturi, aproximativ 400 de milioane de euro, întrucât proiectul aprobat de Uniunea Europenă cuprinde toate cele 4 loturi, nu doar pe acesta cu probleme.
Premierul Ponta și ministrul Transporturilor, care au trâmbițat cu alai deschiderea autostrăzii Orăștie-Sibiu și au folosit acest subiect doar pentru a mai tăia o panglică anul trecut, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, tac acum mâlc deși sunt complici direcți la acest dezastru. Mai mult decât atât, deși există trei expertize independente care confirmă problemele grave ale autostrăzii respective, "nimeni" din Guvernul Ponta nu le-a văzut de fapt și "nimeni" nu cunoaște cauzele degradării drumului.
Nu este o noutate faptul că infrastructura este marele eșec al Guvernului Ponta, dar această premieră de a închide mai mulți kilometri decât a inaugurat - 22 de km închiși față de cei 13 km inaugurați, devine o culme a penibilului!
Bătaia de joc și lucrul de mântuială în ceea ce privește gestionarea marilor investiții sunt obiceiurile vechi ale PSD care vor costa enorm România. Din păcate, tot românii sunt buni de plată, fie că este vorba de achitarea efectivă a costurilor lucrărilor suplimentare din largul buzunar al banului public, fie că este vorba de traiul zilnic, de lipsa drumurilor și a locurilor de muncă, a costurilor economice și sociale, în ansamblu.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 19 iulie 2024, 0:27
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro