Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Ludovic Orban > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Ne sărbătorim, astăzi, veteranii de război, în semn de recunoștință pentru toți militarii români care au luptat, în istoria României, pentru suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre. Pentru noi, toți, eroismul veteranilor de război reprezintă un exemplu.

Într-o zonă în care provocările în domeniul securității se înmulțesc de la an la an, România a devenit un important furnizor de securitate în regiunea Mării Negre și își îndeplinește cu responsabilitate angajamentele asumate ca aliat și membru al comunității internaționale. Îmi exprim recunoștința față de sacrificiile și devotamentul veteranilor care au făcut o prioritate din slujirea drapelului național, dar și față de cei care își desfășoară activitatea, în prezent, în teatrele de operații din afara țării, cu profesionalism și demnitate. Le onorăm sacrificiul și ne exprimăm întreaga recunoștință față de toți militarii care au apărat și continuă să apere, cu propriile vieți, libertatea acestei țări.
La 17 ani de la intrarea României în NATO, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, nu pot să nu remarc importanța consensului politic atunci când ne propunem, ca țară, obiective majore, care fac din România un partener de încredere nu doar în relația cu organizațiile internaționale, ci și pentru cetățenii acestei țări.
Cu ocazia Zilei Veteranilor, îmi exprim prețuirea și recunoștința față de faptele de vitejie ale militarilor români. Ne înclinăm, cu respect, și în fața veteranilor din al doilea Război Mondial, care reprezintă pentru societatea românească un model pentru generațiile viitoare și îi omagiem pe cei care și-au pierdut viața în luptă.
Le transmit veteranilor români întreaga recunoștință, multă sănătate și La Mulți Ani!”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 30 noiembrie 2022, 6:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro