Curriculum Vitae
Press releases
Statements and speeches
Photo gallery
Agenda
Parliamentary activity
2020-present (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
 
You are here: Home page > Legislature 2020-present > Chamber of Deputies > Ludovic Orban > Statements & Interviews Versiunea pentru printare

Ludovic ORBAN
Statements & Interviews

  
Mesajul președintelui Camerei Deputaților, domnul Ludovic Orban, cu ocazia Zilei Europei - 9 mai

Trăim o perioadă complicată, plină de schimbări și provocări la nivel global, o perioadă în care noi, europenii, avem nevoie de o familie unită.

Au trecut șapte decenii de la momentul în care s-au pus bazele unității europene, un proiect care a adus cetățenilor Uniunii, în decursul acestui timp, pe lângă pace, prosperitate și bunăstare.

9 mai 2021 detalii
  
Mesajul președintelui Camerei Deputaților, domnul Ludovic Orban, cu prilejul Zilei Serviciului de Protecție și Pază

Astăzi, de Ziua Serviciului de Protecție și Pază, transmit ”La Mulți Ani” tuturor ofițerilor și subofițerilor din cadrul acestei instituții esențiale de securitate, care dă dovadă, zi de zi, de profesionalism și dedicare.

7 mai 2021 detalii
  Intervenția președintelui Camerei Deputaților, domnul Ludovic Orban, în cadrul Mesei rotunde cu tema ”Patrimoniul mondial UNESCO din România, provocări și soluții”, organizată de Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, cu ocazia împlinirii a 65 de ani de prezență românească în UNESCO

Doamnelor și domnilor parlamentari,

Stimați invitați,

În noiembrie 1945, într-o lume care începea reconstrucția după devastarea și traumele provocate de cel de al Doilea Război Mondial, constituirea UNESCO era una dintre cele mai importante manifestări ale voinței umanității de a-și construi un viitor mai bun: " Dacă războaiele se nasc în mintea oamenilor, atunci în mintea oamenilor trebuie construită protejarea păcii".

13 aprilie 2021 detalii
  
Intervenția președintelui Camerei Deputaților, domnul Ludovic Orban, în cadrul Mesei Rotunde cu tema “72/30 - NATO mai puternică decât oricând. Importanța geostrategică a Mării Negre și contribuția României la Flancul Estic”, eveniment organizat de Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională - marți, 6 aprilie

Excelențele voastre,
Doamnelor și domnilor Ambasadori,
Domnule Ministru al Apărării,
Onorați colegi,
Distinși invitați,
Ne regăsim într-un moment special în care importanța noastră pentru Alianță și atașamentul nostru pentru valorilor ei sunt mai evidente decât oricând.

6 aprilie 2021 detalii
  Mesajul președintelui Camerei Deputaților, domnul Ludovic Orban, cu ocazia Zilei NATO în România

Sărbătorim, astăzi, în prima duminică a lunii aprilie, Ziua NATO în România, pentru a marca două evenimente importante din istoria României, și anume aderarea României la Alianța Nord-Atlantică, pe 29 martie 2004 și arborarea oficială a drapelului român, la sediul NATO de la Bruxelles, pe 2 aprilie 2004.

4 aprilie 2021 detalii
  Mesajul președintelui Camerei Deputaților, domnul Ludovic Orban, cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România

”Ultimele zile ale lunii martie ne aduc întotdeauna în amintire momentele marilor decizii care s-au luat în 1918 la Chișinău, capitala Basarabiei de atunci, capitala Moldovei de dincolo de Prut. O mare bătălie a fost câștigată în acele zile: majoritatea deputaților din Sfatul Țării a decis Unirea cu România și alungarea bolșevicilor care încercau să instaureze regimul sovietelor.

27 martie 2021 detalii
  Declarația președintelui Camerei Deputaților, domnul Ludovic Orban, după întâlnirea de marți, 16 martie, cu E.S. Andrew Noble, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Mi-a făcut plăcere să îl primesc astăzi, la Parlament, pe E.S. Andrew Noble, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu care am avut un dialog deschis despre cooperarea dintre România și Marea Britanie, atât din perspectivă bilaterală, cât și parlamentară.

16 martie 2021 detalii
  Mesajul președintelui Camerei Deputaților, domnul Ludovic Orban, cu ocazia Zilei Deținuților Politici Anticomuniști și Deportați din România în perioada 1944-1989

În urmă cu numai 10 ani, România a adoptat o lege prin care comemorăm tragedia celor care au fost victimele principale ale regimului comunist. 9 martie este Ziua Detinuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989, dedicată amintirii sutelor de mii de cetățeni români, femei, bărbați, adulți, adolescenți și copii, oameni politici, intelectuali, țărani și mici proprietari, militari sau simpli cetățeni internați în cele 44 de penitenciare și 72 de lagăre de muncă forțată ale unui sinistru sistem de represiune politică.

9 martie 2021 detalii
  Mesajul Președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, transmis cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Astăzi este o zi a memoriei, a aducerii aminte. La 27 ianuarie, lumea întreagă rememorează una dintre cele mai sinistre pagini din istoria noastră colectivă. Holocaustul, genocidul în care peste șase milioane de evrei europeni și milioane de romi, slavi, persoane cu dizabilități, homosexuali au căzut victime ale nebuniei extremiste a nazismului, rămâne în memorie și istorie ca o mărturie fără egal a inumanității de care suntem capabili atunci când lăsăm întunericul să ne cuprindă.

27 ianuarie 2021 detalii
 

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania tuesday, 7 february 2023, 10:57
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro