Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Rodica Paraschiv > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Paraschiv Rodica (Grupul parlamentar al PSD)
Prevenția și profilaxia, o șansă la viață!
În România, la fel ca și în alte state ale lumii, prevenția și profilaxia sunt domenii care trebuie promovate și susținute, atât de Ministerul Sănătății cât și de asociațiile de pacienți.

Ministerul Sănătații derulează programe naționale în acest sens. Unele au rezultate foarte bune dar sunt și programe insuficient popularizate sau poate percepute necorespunzător de populație.
Ziua de 1 Octombrie, Ziua Internațională pentru lupta împotriva cancerului de sân și cea de 4 Februarie, Ziua Mondială de lupta împotriva cancerului sunt zile în care prin acțiuni specifice trebuie să conștientizăm oamenii în ceea ce privește profilaxia în domeniul oncologic, maladie care afectează de la cele mai mici vârste, copii, până la vârste înaintate.
Boala nu face discriminare referitor la sex, condiție socială sau apartenentă religioasă. Dacă în alte domenii pot exista și opinii divergente, în sănătate și în dorința de a asigura populației un nivel adecvat al serviciilor medicale este necesar să acordăm toți importanța cuvenită prevenției și profilaxiei.
Asociațiile de pacienți au o activitate susț> acest context al educării sanitare a populației, COPAC (Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România) promovează proiectul de conștientizare și informare în ceea ce privește vaccinarea, proiect inițiat de EPF (European Patients’ Forum) ce va fi lansat pe 1 Noiembrie 2018 in România.
Este meritoriu pentru COPAC să i se recunoască meritele la nivel european si alături de ei merită felicitați toți cei care contribuie la activitatea de prevenție și profilaxie: medici, asistenți, personal sanitar, chimiști, biologi, etc.
Rezultatul muncii acestora se va reflecta în statistici medicale prin numarul scăzut de viitori pacienți și direct prin calitatea vieții noastre!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 13 iunie 2024, 1:51
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro