Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Rodica Paraschiv > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Rodica Paraschiv (Grupul parlamentar al PSD)
Asistăm cu uimire și cu dezgust la un alt spectacol jucat de acoliții unui sistem care vrea să renască!

În orice societate se vorbește din plin despre responsabilități. Modul responsabil în care ne facem datoria față de societate, din punct de vedere moral sau din punct de vedere legal, îndeplinirea responsabilităților pe care le avem – toate acestea pot deveni, pentru fiecare dintre noi, puncte forte sau puncte sensibile. Totul depinde din ce unghi sunt privite lucrurile și, în special în societatea românească, de către cine.

Am avut situații nenumărate în care s-a cerut demisia unor miniștri ai actualului guvern. S-a cerut – sub diferite pretexte – inclusiv demisia prim-ministrului Viorica Dăncilă. Nici ministrul Agriculturii, Petre Daea, nu a fost ocolit de atacuri virulente, așa cum nu a fost ocolit nici ministrul Justiției, Tudorel Toader.
Eu reprezint în Parlamentul României locuitorii Prahovei, județ care a fost zguduit din plin de modul în care s-a făcut – ani de-a rândul – cercetare penală în cadrul așa-zisei “unități de elită” a Direcției Naționale Anticorupție. O țară întreagă a fost martora mută a unor dezvăluiri șocante despre cum se realizau anchetele la DNA Ploiești, de către Onea, Negulescu și alții asemeni lor. Și cazul de la Prahova s-a dovedit a nu fi fost unul singular, doar o excepție nefericită, pentru că avem exemple și din alte structuri ale Direcției Naționale Anticorupție, cum ar fi cea de la Brașov sau cea de la Oradea.
Lucrurile murdare din sânul DNA au ieșit la iveală, cu ajutorul presei, cu ajutorul oamenilor care au suferit și încă suferă din cauza unor atitudini securiste adoptate de foștii subordonați ai Laurei Codruța Kovesi.
Acum, cu toate dezvăluirile făcute referitor la rolul jucat de fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție în murdărirea profesiei de procuror, asistăm cu uimire și cu dezgust la un alt spectacol jucat de acoliții sistemului: la susținerea pentru ocuparea funcției de procuror șef european a persoanei care, probabil, a făcut cel mai mare rău Justiției din România și care a fost acuzată de dezechilibrarea și știrbirea imaginii acestei puteri a statului. O putere a statului român care ar trebui să fie independentă.
Societatea civilă sancționează abaterile “declarative” ale unuia sau ale altuia dintre miniștrii Cabinetului Dăncilă focusându-se pe premierul Dăncilă. O atitudine responsabilă trebuie să înglobeze și reacții privind abaterile de la lege ale Laurei Codruța Kovesi, abateri semnalate prin declarații și acuzații foarte grave ale oamenilor cercetați de niște procurori care au reprezentat orice altceva decât dreptatea și justiția.
Acum, Kovesi vrea să ajungă procuror-șef al Parchetului European. Este o atitudine a unui om iresponsabil, care vrea probabil să târască România în alte și alte scandaluri. Un om acuzat și dovedit a fi plagiator nu are nicio remușcare să meargă într-o instituție europeană respectabilă și să dorească să fie șef peste procurorii europeni.
Îi dau un sfat Laurei Codruța Kovesi: să îi ia alături de ea și pe foștii săi colaboratori de la Ploiești – pe Onea și pe Negulescu, pentru ca echipa să se reunească și să ajungă ei înșiși să demonstreze, în fața Europei, că în România legea devenise tocmeală și că acest model ar putea fi urmat la nivel european!
Cu toții avem responsabilități. Aici, în Parlament, suntem responsabili să facem legi în beneficiul cetățenilor acestei țări. Să facem legi prin care să nu mai existe posibilitatea ca oameni nevinovați să ajungă în spatele gratiilor, chiar și pentru 24 de ore! Și avem responsabilitatea, fiecare dintre noi, să semnalăm instituțiilor europene, o dată în plus, că un om acuzat de ilegalități și de aplicarea bunului plac și a relelor intenții în anchetele penale nu are ce să caute în fruntea unei instituții atât de importante, cum este Parchetul European!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 24 mai 2024, 4:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro