Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Radu - Adrian Pau > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Adrian Pau (Grup PSD)
Deputatul PSD Adrian Pau solicită Guvernului fonduri pentru repararea bisericilor din județul Timiș, distruse de furtuna din toamna trecută
Deputatul PSD Radu-Adrian Pau a solicitat, printr-o interpelare parlamentară adresată conducerii Secretariatului de Stat pentru Culte, alocarea fondurilor necesare reparării bisericilor din județul Timiș, afectate de furtuna din septembrie 2017.

„Furtuna violentă care s-a abătut în data de 17 septembrie 2017 asupra județului Timiș a avut drept efect, dincolo de cei patru morți și zeci de răniți, calamitarea a numeroase lăcașuri de cult. Răbufnirea naturii a afectat atât Catedrala mitropolitană din Timișoara, 35 de biserici din județ și zeci de case parohiale din Arhiepiscopia Timișoarei. Imediat după furtună, preoții din localitățile afectate au organizat echipe de credincioși care au intervenit pentru remedierea efectelor, însă soluțiile de remediere a bisericilor afectate nu au fost găsite până în prezent”, a subliniat parlamentarul social democrat, în documentul oficial trimis secretarului de stat pentru Culte, Victor Opaschi.
Adrian Pau a mai amintit, în aceeași interpelare, că anul trecut Executivul a acordat ajutoare financiare bisericilor lovite de furtuni din centrul și vestul țării în valoare de aproape un milion de euro, însă pe lista beneficiarelor nu s-a aflat nicio biserică din județul Timiș, cel mai afectat de fenomenele meteorologice extreme.
„În aceste condiții, primarii din localitățile cu biserici și case parohiale ce au suferit pierderi considerabile vă solicită să interveniți de urgență pentru a aloca sumele necesare lucrărilor de reparații și reabilitări. Având în vedere situația prezentată, vă întreb respectuos domnule Secretar de Stat când veți dispune finanțările necesare bisericilor calamitate din județul Timiș?”, a concluzionat deputatul timișean.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 17 iunie 2024, 1:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro