primit de la domnul deputat Radu Adrian Pau (Grup PSD)
Creșterile salariale din sănătate vor rezolva problemele existente în sistemul medical de stat

Deputatul timișean Radu-Adrian Pau salută creșterile salariale din sistemul medical și a solicitat, printr-o interpelare parlamentară, lămuriri suplimentare ministrului Sănătății, Sorina Pintea, referitoare la impactul acestor măsuri asupra îmbunătățirii activității din domeniu.

„Începând cu data de 1 martie a.c., personalul medical beneficiază de însemnate majorări salariale. Așa cum dumneavoastră v-ați exprimat public, creșterile salariale din domeniul medico-sanitar vor avea ca efect eradicarea obișnuitei stimulări financiare a medicilor de către pacienți. Pe de altă parte, un alt scop urmărit este încurajarea absolvenților facultăților de medicină de a profesa în țară, fără a mai fi atrași de mirajul veniturilor din străinătate”, a apreciat deputatul PSD în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Sănătății.
În finalul interpelării, Radu-Adrian Pau i-a solicitat ministrului Sorina Pintea să răspundă următoarelor întrebări: „1. Care sunt principalele beneficii ale creșterilor salariale acordate de la 1 martie în sistemul medical?; 2. În ce mod vor contribui aceste majorări la stoparea exodului medicilor români spre alte țări în care sunt mult mai bine plătiți?; 3. Care este strategia conducerii Ministerului Sănătății în vederea readucerii în România a specialiștilor plecați din țară?”.
„Decizia guvernului de a crește salariile din sistemul medical constituie un pas uriaș spre normalizarea situației din acest domeniu. Sunt convins că astfel vor fi diminuate, dacă nu chiar eliminate, disfuncționalitățile existente până acum”, a concluzionat deputatul social democrat.