Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Activité parlementaire
2016-2020 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2016-2020 > Chambre des Députés > Radu - Adrian Pau > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Radu Adrian Pau (Grup PSD)
Creșterile salariale din sănătate vor rezolva problemele existente în sistemul medical de stat

Deputatul timișean Radu-Adrian Pau salută creșterile salariale din sistemul medical și a solicitat, printr-o interpelare parlamentară, lămuriri suplimentare ministrului Sănătății, Sorina Pintea, referitoare la impactul acestor măsuri asupra îmbunătățirii activității din domeniu.

„Începând cu data de 1 martie a.c., personalul medical beneficiază de însemnate majorări salariale. Așa cum dumneavoastră v-ați exprimat public, creșterile salariale din domeniul medico-sanitar vor avea ca efect eradicarea obișnuitei stimulări financiare a medicilor de către pacienți. Pe de altă parte, un alt scop urmărit este încurajarea absolvenților facultăților de medicină de a profesa în țară, fără a mai fi atrași de mirajul veniturilor din străinătate”, a apreciat deputatul PSD în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Sănătății.
În finalul interpelării, Radu-Adrian Pau i-a solicitat ministrului Sorina Pintea să răspundă următoarelor întrebări: „1. Care sunt principalele beneficii ale creșterilor salariale acordate de la 1 martie în sistemul medical?; 2. În ce mod vor contribui aceste majorări la stoparea exodului medicilor români spre alte țări în care sunt mult mai bine plătiți?; 3. Care este strategia conducerii Ministerului Sănătății în vederea readucerii în România a specialiștilor plecați din țară?”.
„Decizia guvernului de a crește salariile din sistemul medical constituie un pas uriaș spre normalizarea situației din acest domeniu. Sunt convins că astfel vor fi diminuate, dacă nu chiar eliminate, disfuncționalitățile existente până acum”, a concluzionat deputatul social democrat.
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie vendredi, 24 mai 2024, 10:59
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro