Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Radu - Adrian Pau > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Radu-Adrian Pau (Grup PSD)
„Camera Deputaților a votat corelarea funcționării Curții de Conturi cu standardele internaționale de audit”

În calitate de primă Cameră sesizată, Camera Deputaților a adoptat miercuri, 25 aprilie, propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Legii nr.94/1992, în sensul corelării prevederilor funcționării Curții de Conturi cu standardele internaționale de audit. Principala modificare vizează introducerea unor dispoziții referitoare la auditul de conformitate, ca formă a auditului public extern, al raporturilor făcute de Curtea de Conturi, precum și a competențelor Autorității de Audit.
Inițiativa, votată cu o largă majoritate, va duce atât la modernizarea actului de control al Curții de Conturi, cât și la armonizarea funcționării acesteia cu rigorile internaționale.
După 12 ore de dezbateri, Comisia pentru buget, finanțe și bănci a adoptat un raport favorabil acestei propuneri, cu amendamentele admise, cu majoritate de voturi, fapt ce demonstrează că parlamentarii acestei comisii sunt receptivi la inițiativele legislative în spiritul interesului național și al progresului României. Am reiterat, în cadrul dezbaterilor, că este necesar un control de calitate și de legalitate mai riguros al faptelor în legătură cu care auditorii publici externi ai Curții de Conturi apreciază că au identificat indicii cu privire la săvârșirea acestora cu încălcarea legii penale, pentru a reduce numărul de decizii de neîncepere a urmăririi penale din motive de netemeinicie a faptelor. Îmi exprim încrederea că propunerea legislativă va fi adoptată și de Senat, în calitate de Cameră decizională.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 13 aprilie 2024, 15:33
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro