Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Radu - Adrian Pau > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Radu Adrian Pau (Grupul parlamentar al PSD)
De ce trebuie să mergem la vot?
Referendumul nu este despre învinși sau învingători!

Un referendum, pe orice temă, conduce întotdeauna la structurarea unei imagini clare - o oglindă a societății pe tema supusă votului.


Chiar dacă tema supusă scrutinului place sau nu unei părți a societății, dacă este contestată sau apreciată, cred că prezența la vot este necesară. Nu trebuie să ne întoarcem în trecut, când am mai avut exemple nefericite legate de boicot. Cei care vor obține cele mai multe voturi își vor impune punctul de vedere dar, în mod categoric, voturile celorlalți vor dovedi că există o anumită problemă în societate.

Eu cred că, indiferent de rezultatul unui referendum, pe orice temă ar fi el, procentul celor care au votat altfel decât câștigătorii trebuie respectat, trebuie luat în calcul și trebuie găsite soluții pentru asigurarea unui echilibru democratic în societate.
Pentru aceste considerente si nu numai, îi invit pe toți cetățenii cu drept de vot să participle la referendum, sa-și expună punctul de vedere și am convingerea fermă că opțiunile fiecăruia vor fi respectate în mod democratic.
Dreptul la vot este unul dintre cele mai importante drepturi ale democrației și pentru că, așa cum spunea Francisco de Goya, ”Somnul rațiunii naște monștri”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 24 aprilie 2024, 1:50
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro