Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Dănuț Păle > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Radu Adrian Pau (Grup PSD)
Creșterile salariale din sănătate vor rezolva problemele existente în sistemul medical de stat

Deputatul timișean Radu-Adrian Pau salută creșterile salariale din sistemul medical și a solicitat, printr-o interpelare parlamentară, lămuriri suplimentare ministrului Sănătății, Sorina Pintea, referitoare la impactul acestor măsuri asupra îmbunătățirii activității din domeniu.

„Începând cu data de 1 martie a.c., personalul medical beneficiază de însemnate majorări salariale. Așa cum dumneavoastră v-ați exprimat public, creșterile salariale din domeniul medico-sanitar vor avea ca efect eradicarea obișnuitei stimulări financiare a medicilor de către pacienți. Pe de altă parte, un alt scop urmărit este încurajarea absolvenților facultăților de medicină de a profesa în țară, fără a mai fi atrași de mirajul veniturilor din străinătate”, a apreciat deputatul PSD în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Sănătății.
În finalul interpelării, Radu-Adrian Pau i-a solicitat ministrului Sorina Pintea să răspundă următoarelor întrebări: „1. Care sunt principalele beneficii ale creșterilor salariale acordate de la 1 martie în sistemul medical?; 2. În ce mod vor contribui aceste majorări la stoparea exodului medicilor români spre alte țări în care sunt mult mai bine plătiți?; 3. Care este strategia conducerii Ministerului Sănătății în vederea readucerii în România a specialiștilor plecați din țară?”.
„Decizia guvernului de a crește salariile din sistemul medical constituie un pas uriaș spre normalizarea situației din acest domeniu. Sunt convins că astfel vor fi diminuate, dacă nu chiar eliminate, disfuncționalitățile existente până acum”, a concluzionat deputatul social democrat.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 24 mai 2024, 11:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro