Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Nicolae-Miroslav Petrețchi > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Nicolae-Miroslav PETREȚCHI
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae-Miroslav Petrețchi (Grupul parlamentar al minorităților naționale)
Adoptarea declarației politice referitoare la comemorarea foametei deliberate din anii 1932-1933 din Ucraina, Holodomor

Adoptarea în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului din 23 noiembrie a inițiativei deputatului Nicolae Miroslav Petrețchi, referitoare la comemorarea foametei deliberate din anii 1932-1933 din Ucraina, Holodomor, în contextul comemorării a 90 de ani de la Holodomorul anilor 1932 – 1933, reprezintă un semnal puternic de susținere și solidaritate din partea României față de Ucraina și poporul ucrainean, precum și un gest firesc de omagiere a milioanelor de vieți nevinovate, curmate brutal în acea perioadă.

24 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Miroslav Petrețchi (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Începând din 2018, pe 9 noiembrie, în România, este sărbătorită Ziua Limbii Ucrainene. Anul acesta, Uniunea Ucrainenilor din România (UUR) a organizat o amplă conferință internațională cu participanți din 7 țări: Belgia, Canada, Cehia, România, Slovacia, Ucraina și Ungaria.

10 noiembrie 2022 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae-Miroslav Petrețchi (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Pentru al cincilea an consecutiv, ucrainenii din România sărbătoresc, pe 9 noiembrie, Ziua Limbii Ucrainene, instituită prin Legea nr. 213/2018.

9 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Miroslav Petrețchi (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Joi, 13 octombrie, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, prin votul istoric al reprezentanților celor 47 state membre, printre care și România, a adoptat rezoluția intitulată „Escaladarea continuă în agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”.

19 octombrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Miroslav Petrețchi (Grupul parlamentar al minorităților naționale)
Ziua Mondială a Refugiatului – prilej de conștientizare a dramelor prin care trec semenii noștri

Acum două zile, mai exact pe 20 iunie, am marcat Ziua Mondială a Refugiatului, eveniment consacrat conștientizării dramelor prin care trec zeci de milioane de oameni din întreaga lume, strămutați sau nevoiți să-și părăsească țările de origine din cauza războaielor, persecutați din motive etnice, politice sau de altă natură.

22 iunie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae-Miroslav Petrețchi (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Invadarea Ucrainei de către trupele Federației Ruse, războiul declanșat de regimul lui Putin și consecințele nefaste ale acestuia au unit milioane de oameni de pe întregul mapamond, care au dat dovadă de o umanitate inimaginabilă, motiv pentru care dorim să începem cu a mulțumi lor, statului român, poporului român, în integralitatea sa, administrației centrale și celei locale, organizațiilor neguvernamentale, voluntarilor, donatorilor și tuturor celor care s-au implicat în campania de sprijinire a poporului ucrainean în aceste clipe extrem de grele, demonstrând o capacitate incredibilă de mobilizare.

17 martie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Miroslav Petrețchi (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Consiliul Uniunii Ucrainenilor Din România (U.U.R.), singura organizație parlamentară care îi reprezintă pe etnicii ucraineni în Consiliul Minorităților Naționale din România, în fața celorlalte autorități ale statului, precum și în cadrul Congresului Mondial al Ucrainenilor, Congresului European al Ucrainenilor, Consiliului Mondial de Coordonare a Ucrainenilor, întrunit astăzi, 24 februarie 2022, în urma dezbaterii ultimelor evoluții de la frontiera Ucrainei și din regiune, a decis următoarele:

24 februarie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biro Rozalia-Ibolya (Grupul parlamentar al UDMR)

Președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, doamna Biro Rozalia-Ibolya, a avut marți, 2 iunie, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru integrarea europeană și euroatlantică a Ucrainei, doamna Olha Stefanishyna.

4 iunie 2021 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 8 decembrie 2022, 22:13
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro