Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
eliza.peta@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Eliza-Mădălina Peța-Ștefănescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Eliza Peța-Ștefănescu (Grupul parlamentar al PSD)
România, la cheremul alegerilor din PNL

România se confruntă, la momentul actual, cu o criză acută de iresponsabilitate, pe lângă celelalte crize – sanitară, economică, socială – existente în peisajul actual.

Alegerile interne din PNL, care au ajuns să aibă un nivel de alegeri cel puțin prezidențiale, au transformat România din locul în care interesele cetățenilor ar trebui să primeze în locul în care o gașcă de politicieni așa-ziși liberali se ceartă între ei pentru a câștiga puterea.
Toate aceste jocuri politice la care asistăm de luni bune nu sunt alegerile interne ale PNL, ci afectează o societate întreagă, care depinde de deciziile unui premier liberal ancorat în lupta politică. De ce permitem ca aceste lucruri să continue și nu luăm atitudine?
Corect și moral era ca, din momentul anunțării competiției interne a PNL, premierul României să se retragă din funcția pe care o deține pentru a se concentra pe șefia PNL pe care și-o dorește atât de mult. Asta dacă nu este capabil să pună interesele țării mai presus de propria-i imagine politică. Așa ar fi fost corect, dar...
Despre ce corectitudine putem vorbi atunci când vedem toate lucrurile care se petrec în jurul nostru? Cine mai este corect în conducerea țării atunci când vedem o cohortă de liberali pentru care nu mai contează faptul că au de ținut frâiele unei țări aflată în prag de colaps atunci când ei au alte priorități personale?
Este o rușine faptul că fiecare familie din România, fără exagerare, ajunge să sufere din cauza alegerilor interne ale PNL. Facturile crescute, prețuri majorate la alimente, un leu care se depreciază zi de zi, toate acestea sunt efectul unei crize politice care durează de prea mult timp în România. Suntem conștienți cu toții că acesta este adevărul, dar nimeni nu pare să fie impresionat prea mult de lucrurile acestea.
Încercând să se păstreze o atmosferă liniștită, ni se spune că totul este în regulă, și chiar și criza Covid a început să își piardă din importanță în fața datei de 25 septembrie, atunci când – sperăm cu toții – acest circ se va încheia. Dar ce se va întâmpla după? Să ne așteptăm la măsuri și mai radicale luate de acest guvern, dacă cel susținut de ei va pierde? De ce România a devenit locul de joacă al PNL și al intereselor unui partid care s-a rătăcit pe drumul guvernării?
Din fericire, PSD continuă să lupte și să muncească pentru români, în interesul lor, în timp ce alții se joacă de-a politica, punând o presiune imensă pe toate sistemele naționale. Am fost și vom rămâne singurul partid care știe cu adevărat și vrea să guverneze România mai presus de alte interese.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 8 decembrie 2022, 21:12
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro