Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
eliza.peta@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Eliza-Mădălina Peța-Ștefănescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Eliza-Mădălina Peța-Ștefănescu (Grupul parlamentar al PSD)
Măsurile luate de PSD duc la eliminarea restricțiilor și la revenirea la normal a vieții

Un moment mult așteptat pentru și de către societatea românească a sosit: ridicarea majorității restricțiilor a fost propusă de către ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila.

Astfel, eliminarea certificatului verde la intrarea în marile magazine, instituții publice, hoteluri, pensiuni, restaurante, precum și a obligativității purtării măștii de protecție în spații deschise au fost propuse ieri Guvernului spre adoptare și sperăm să intre în vigoare cât mai repede, având în vedere că numărul de paturi ocupate de la terapie intensivă a scăzut, dar și incidența cazurilor.
Pe lângă aceste măsuri, ar urma să fie modificată și capacitatea de primire a restaurantelor, de la 30% la 50%, fără restricția de orar cunoscută până acum.
Aceste lucruri nu ar fi fost posibile, astăzi, fără măsurile concrete luate de colegii noștri din PSD, care au gândit și pus în aplicare un plan eficient de combatere a pandemiei, compus din două elemente extrem de importante: parteneriat cu cetățenii și predictibilitate în privința măsurilor adoptate.
Românii au înțeles că numai conlucrând cu autoritățile și respectând anumite reguli vom putea să revenim la o viață cât mai apropiată de normal, iar asta se vede din cifrele pandemiei din ultimele săptămâni, care sunt din ce în ce mai reduse.
Important este să rămânem în control și, alături de cetățeni, în continuare, să înțelegem prin ceea ce trecem și să acționăm în consecință, alături de specialiști și de oameni pregătiți pentru a face față unor astfel de crize.
Greul nu s-a încheiat aici, însă putem spera la o gestionare mult mai bună a situației, având în vedere încrederea populației într-un alt sistem de acțiune în ceea ce privește pandemia de COVID-19.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 8 decembrie 2022, 22:02
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro